Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському «Охматдиті» після реконструкції відкрили клініку реабілітації дітей

Здійснити реконструкцію та закупити обладнання для клініки допомогли американські, українські та італійські благодійники.

У ході реконструкції до існуючих приміщень додатково облаштували зал ерготерапії, зали фізичної терапії та сенсорно-моторного розвитку, кабінети терапевта мови та мовлення, психолога та асистивних технологій. Також окремо створено навчальну санітарну кімнату з душем, умивальником та санвузлом для навчання самообслуговуванню дітей із порушеннями мобільності.

Заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко вручив подяки від імені начальника адміністрації благодійникам, які долучилися до реконструкції клініки.

«Дякую усім, хто долучився до такого вкрай важливого проєкту. Саме завдяки подібним ініціативам нам вдасться вивести медичну галузь на новий рівень, який заслуговують усі наші громадяни: від найменшого до найстаршого. Завдяки створеним зручностям дітки зможуть пройти курс реабілітації, який підбирають фахівці клініки. Впевнений, що не один маленький пацієнт покине межі Львівського Охматдиту з вдячністю та новими вміннями», - сказав Іван Собко.

У клініці реабілітації дітей застосовують тільки доказові сучасні методи реабілітації. Відтак, в кабінеті ерготерапевта будуть не тільки професійні засоби оцінки та терапії, які тренують дрібну моторику, а й функціональна кухня зі зручностями для діток із обмеженими можливостями.

Крім цього, будуть використовуватися такі психотерапевтичні методи роботи із дітьми, як пісочна терапія, музикотерапія. Терапія мови і мовлення буде проводитися в оновленому приміщенні, де є усі необхідні засоби для надання якісної послуги.

Загалом реконструкція приміщень, включно із закупівлею реабілітаційного обладнання, обійшлася в 3 мільйони гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ