Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівському органному залі гратимуть камерну музику українських композиторів

14 травня скрипалька Лідія Футорська та піаністка Маргарита Головко в дуеті та соло виконуватимуть твори відомих українських митців у рамках проєкту Ukrainian Live.

До концертної програми увійдуть твори Миколи Колесси, Станіслава Людкевича, Віктора Косенка, Олександра Родіна, а також Богдани Фроляк та Ганни Гаврилець – одних із найцікавіших представників української музики.

Лідія Футорська – відома українська скрипалька, стипендіатка програми Gaude Polonia Міністра культури і національної спадщини Польщі. Багаторічна стипендіатка Президента України. Докторка Гданської Музичної Академії ім. С. Монюшка (Польща). Лідія Футорська є лауреаткою міжнародних конкурсів у Чехії (1994), Україні (1994, 2002) та Хорватії (2009). Часто була першим виконавцем творів сучасних композиторів. Дає багато концерті у різних країнах Європи, та України зокрема.

Маргарита Головко – піаністка, що почала грати на інструменті у 5 років. Стала лауреаткою багатьох міжнародних конкурсів в Італії, Чехії, США. У червні 2015 року піаністка представляла Україну в одному із найпрестижніших конкурсів – «Вершина світу» у м. Тромсо (Норвегія). У тому ж році лейбл Blue Griffin Records (США) випустив компакт-диск з творами Роберта Шумана та Йоганнеса Брамса у виконанні Маргарити Головко.

Концерт стане частиною проєкту Ukrainian Live, головна мета якого – відкрити українську класичну музику світу. В рамках цього проєкту діє Ukrainian Live Classic – перший у світі мобільний додаток української класичної музики. Професійні та якісні записи у форматі аудіо та відео щотижня поповнюють бібліотеку композиторів на сайті та у додатку.

Відвідувачів подій Львівського органного залу просять мати з собою документ, що посвідчує особу. У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Більше інформації завжди доступно на сайті Органного залу, комунікаційних майданчиках InstagramFacebook та за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ