Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському органному залі представлять виставку картин маріупольців

Відкриття виставки відбудеться 1 грудня о 17:30 у Галереї органного залу, повідомляє ЛОДА.

«Маріуполь чекає повернення додому» - це тема нової виставки у Галереї Львівського органного залу, яка відбудеться у межах проєкту «Культурна деокупація Маріуполя» і організовується спільно з центром «ЯМаріуполь.Львів» та Маріупольською художньою школою імені Архипа Куїнджі.

На виставці представлять малюнки учнів Маріупольської художньої школи імені Архипа Куїнджі, частково релокованої до Львова з початку повномасштабної війни, а також картини дорослих маріупольців, учасників арттерапевтичної групи, яка розпочала свою роботу влітку 2022 року у Львівському органному залі.

«Живопис та музика – два крила, що витягують з депресії та дають сили на життя і боротьбу. У картинах маріупольців, написаних в Органному, сплелися гіркота втрат і віра в майбутнє, біль від пережитого та вдячність ЗСУ, спогади про чарівне місто біля моря та надія на те, що воно скоро знову замайорить синьо-жовтими кольорами», – зазначають організатори.

Кураторка виставки – Оксана Пехотська-Гнатишин, керівниця художньої школи Архипа Куїнджі та відома художниця.

«Додому» – це вже друга виставка Маріупольської художньої школи та третя виставка, повʼязана з Маріуполем, яка мала місце у Галереї органного залу. Весь жовтень 2023 року тривала виставка «Маріуполь. 86 #наживо», що розповідала про те, як світ спостерігав через соціальні мережі за подіями під час блокади Маріуполя, яка тривала 86 днів.

Відкриття виставки «Додому» відбудеться 1 грудня о 17:30. Вхід на відкриття – вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ