Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівському перинатальному центрі відкрили нове відділення

фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
1/4
У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі відкрили відділення постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

На виконання робіт та закупівлю обладнання виділили 14 млн гривень з обласного бюджету. 

«Символічно, що у Всесвітній день передчасно народженого малюка, 17 листопада, ми відкриваємо відділення постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей на 25 ліжок. Саме в нашому центрі проводиться розродження найбільшої кількості передчасних пологів та забезпечується інтенсивна терапія недоношених дітей. Таке відділення було вкрай необхідним, щоб "поспішайки", народжені передчасно, після реанімації не транспортувалися до іншої установи, а виходжувалися на місці та виписувалися разом з мамою додому», - розповіла директор Марія Малачинська.

«Найтепліші слова привітань від імені Львівської обласної ради ми висловлюємо сьогодні  керівництву та колективу перинатального центру. Це один з пріоритетних медичних закладів нашої області, який активно розвивається, процвітає  несе високу місію перинатальної допомоги не тільки в нашому регіоні, а  й в усій Західній Україні. Вітаю з таким досягненням і бажаю успіхів у вашій роботі», - зазначив депутат обласної ради Олег Дуда.

У медичній установі розмістили 16 комфортабельних палат, 10 з яких - індивідуальні палати підвищеного комфорту. Решта палат розраховані на 2-3 особи. Дві палати постінтенсивного нагляду для 2 та 5 немовлят з інкубаторами-трансформерами, які створюють умови, наближені до внутрішньоутробних. 

Крім того, у цих високоспеціалізованих палатах є:

  • інфрачервоні обігрівачі для новонароджених - глибоко недоношені діти не в змозі підтримувати власну терморегуляцію;
  • дихальні дитячі апарати та зволожувачі дихальної суміші, пульсоксиметри для оцінки та підтримки дихальної системи малюків;
  • лампи для фотометрії, неінвазивний вимірювач білірубіну - для оцінки ступеня жовтяниці та запобігання її токсичному впливу.

Решта палат оснащені ліжками-трансформерами для матері та спальними місцями для партнера (в індивідуальних палатах), дитячим ліжечком, комодом, повивальним столиком, кріслом для батьків та ін.

Окремо розташовані релакс- та фудзона для батьків, бебі-спа та кабінет масажу для немовлят.

Ранню реабілітацію забезпечує команда фахівців: дитячі анестезіологи, неонатологи, консультанти із грудного вигодовування, реабілітолог, дитячий невропатолог, офтальмолог, масажист тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ