Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львівському районі позбулись ще двох радянських монументів

Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА
1/2
Процес декомунізації розпочали на території Підберізцівської громади.

Демонтаж памʼятників радянському солдату провели у селі Верхня Білка Підберізцівської громади та в селі Підберізці. На місці останнього невдовзі встановлять хрест, пише пресслужба ОВА.

«Сьогодні впали ще два обʼєкти радянського окупаційного режиму. Ми можемо відверто визнати, що в межах робочої групи громади Львівщини дуже добре співпрацюють і свідомо вирішують демонтувати маркери московської імперії. Але в нас, на жаль, є і такі громади, які з якихось причин чи міркувань, не почали процесу декомунізації. Закликаємо всіх не зволікати, а якнайшвидше позбутись усього, що має ознаки маркерів окупанта. Львівщина має бути прикладом для всієї України», – зазначив т.в.о. директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Нагадаємо, у Львівській області діє обласна робоча група з питань декомунізації, до складу якої увійшли громадські активісти, чинні військовослужбовці та представники влади.

Спільно з громадами районів області від грудня минулого року вже вдалось позбутися 40 обʼєктів монументальної пропаганди ворога. Повністю очистити область від об’єктів радянської пропаганди планують до кінця 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ