Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському районі з'явиться прихисток для постраждалих від насилля

На Львівщині створять прихисток для осіб, які постраждали від домашнього насильства, торгівлі людьми або за ознакою статі.
Фото ілюстративне: UNICEF

Кошторис проєкту становить майже 12 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба ОВА.

Фінансує роботи з реконструкції та облаштування нового безпечного простору американський БФ «Сієнтія Юкрейн», з яким восени підписала меморандум про співпрацю Львівська районна військова адміністрація.

Окрім ремонтних робіт, будинок планують повністю вмеблювати та облаштувати прилеглу територію. Одночасно проживати у прихистку зможуть до 22 осіб.

Реконструкцію в одноповерховому будинку вже розпочали. За кілька місяців тут з'являться 7 невеликих помешкань для жінок, а також кабінети, де можна буде отримати допомогу медиків, психологів і юристів. 

«Йдеться про цілком інклюзивне приміщення. Одна з кімнат буде спеціально обладнана, аби там могла тимчасово проживати особа з інвалідністю. Ще одну готуємо для розміщення матері з дитиною. У цьому будинку зможуть на певний час знайти безпечний прихисток, насамперед, жінки, які постраждали від домашнього насилля, торгівлі людьми та сексуального рабства. Такі люди часто не знають, що їм робити і куди йти, не розуміють, кому вони потрібні. Вони конче потребують нашої допомоги. Саме тому ми створимо безпечне місце, де жінка зможе отримати не просто дах над головою, а їжу, медичну допомогу, послуги психолога і юриста, щоб якнайшвидше позбутися психологічної травми і, наприклад, швидко відновити втрачені документи», — пояснює голова районної військової адміністрації Христина Замула.

У планах розвитку проєкту, за словами Христини Замули, — розгорнути широку інформаційну кампанію українською мовою про торгівлю людьми у всіх міжнародних пунктах пропуску. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ