Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському цирку відбудеться відкриття програми-лібретто «Лускунчик і мишачий король»

28 січня 2006 року у Львівському цирку  відбудеться відкриття програми-лібретто грандіозного російсько-французького проекту «Кракатук» за мотивами казки Гофмана „Лускунчик і мишачий король”.
 Унікальність цього цирку-шоу у тому, що це театральне дійство, у якому задіяно багато різних спецефектів від піротехніки до мильних бульбашок, піни, штучного снігу, диму, світлові ефекти тощо.
 Сама постановка дуже специфічна, використані нові незвичні тенденції.
Програма складається з двох дій, одинадцяти картин, у яких беруть участь такі герої казки як: дівчинка Маша, Лускунчик, Мишачий король, гості, троянди, кібермиші, пальто, що ожило, вчені і лаборанти, кібермиші-мутанти, чиновники, офіціанти, слуги Мишачого Короля, Діти на ковзанці, Зайці, солдатики, піонери, мерлинки М., Красуні Б., пупси, Майстер Д., Юний Д.
 У виставі беруть участь 35 акторів і мають 200 костюмів. Ще 15 чоловік обслуговуючий персонал.
Це казка у сучасному вигляді. Ідея цього шоу зародилася у Франції, яка виступає найбільшим інвестором цього проекту. Режисером постановки є Андрій Могучий, і вся постановочна група з Росії.
 Історія зародження цього цирку розпочалася у 2000 році, вже тоді почалися кастинги, які тривали два роки. Вік акторів 22-23 роки. З 2004 року цирк з цією програмою об’їздив міста Франції, Росії, а також був у Донецьку. З того часу відбулося вже 200 спектаклів.
 В результаті кастингів знайшли дівчину Анастасію Жолудеву, яка була учасницею циркової групи і стала головною героїнею спектаклю. Як вона зазначила, роль Маші повністю відповідає її сутності.
 Як зазначив головний піротехнік Сергій Тєлєжніков, найбільші проблеми з якими вони стикалися у влаштуванні спецефектів — це замкнене приміщення і велика кількість учасників. „Ми робимо все для того, щоб під час нашого дійства ніхто не постраждав. Також використання піни та штучного снігу підвищує вологість”.
 За словами  виконавчого директора з російської сторони Тетяни Шубіної, раніше до вистави вони писали, що дітям до шести років відвідувати виставу не бажано, але потім, коли дослідили реакцію людей, то побачили, що кожний знаходить у ній щось своє, що подобається йому.
 Вистава відбуватиметься не на арені, а на спеціальному величезному столі. Після вистави кожний, хто бажає, зможе „скупатися” у цій піні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ