Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівську область прибули понад 150 осіб: головне за минулу добу

Максим Козицький, начальник Львівської ОВА, розповів про основні події, що сталися в області упродовж 15 лютого.

- Двома евакуаційними потягами прибули ще 125 людей, двома евакуаційними автобусами – 41 ВПО.

- До Перемишля чотирма потягами з нашої області вирушила 1081 особа.

- У селі Раделичі на Стрийщині на фасаді школи встановили меморіальну дошку на честь захисника Василя Кісіля. Воїн із позивним «Тигр» добровільно став на захист України, служив у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗСУ. Загинув під час звільнення Херсонщини. Вічна пам'ять Герою!

- У Ходорівському психоневрологічному інтернаті коштом обласного бюджету та завдяки допомозі благодійників провели реконструкцію. 

- Заклади освіти Стрийщини отримали 13 генераторів для забезпечення безперебійного живлення у випадку відсутності електропостачання. Пристрої передала Міжнародна організація з міграції за сприяння Львівської ОВА.

- Жителі Новояворівської громади можуть оформити та отримати ID-картку і закордонний паспорт у ЦНАПі міста Новояворівськ. Раніше людям доводилось їхати у Яворів чи Львів. Тепер послуга доступна у громаді.

У Варшаві триває форум «Rebuild Ukraine». Серед учасників – представники бізнесу, які готові інвестувати у проєкти та реалізувати їх в українських громадах. Від Львівщини у межах форуму презентували проєкт «Smart city» у місті Городок, який передбачає комфортне та безпечне місто для мирного життя та успішного бізнесу. 

Представництво Європейського Союзу в Україні оголосило про набір наших школярів та студентів для участі у Єврошколі-2023. Чим цікава школа та як подати заявку - тут

Юридичні особи на Львівщині, приміщення яких використовують для поселення ВПО, отримують електроенергію за ціною як для побутових споживачів. За січень вони сплатили 1 млн грн за спожиту електроенергію. За комерційною ціною вартість склала б 3,7 млн грн. Вдалось зекономити 2,7 млн грн і спрямувати ці кошти на виплату зарплати працівникам та розвиток підприємництва. Забезпечення електроенергії для юридичних осіб за ціною як для побутових споживачів ініціювали Львівська ОВА та «Львівенергозбут» на підставі Закону України «Про ринок електричної енергії».

Нагадаємо, вранці очільник Львівщини Максим Козицький розповів про наслідки нічного ракетного удару по території області. 

Уночі ворог завдав ракетного удару по Львівщині, — Козицький

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ