Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівських парках з’явились нові безпечні годівнички

З настанням холодів у двадцяти львівських парках встановлено безпечні дерев’яні годівнички. Відтак, завдяки їх встановленню та регулярній підгодівлі птахів, у парках Львова вже з’явились нові крилаті відвідувачі.
Фото - ЛМР

Про це йдеться на сайтi ЛМР. 

«Взимку і особливо в мороз вкрай важливо підгодовувати дрібних горобиних птахів, адже природні запаси їхньої їжі різко зменшуються” - зазначила заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Оксана Луцко.

Загалом встановлено 60 годівничок у двадцяти львівських парках, зокрема: 700-річчя Львова, Замарстинівському, Під Голоском, На Валах,  імені І. Франка, Святого Івана Павла II  Папи Римського, Горіховому Гаю, Піскових Озерах, Боднарівці, Високому замку, Снопківському, Залізній Воді, лісопарку Погулянка, Личаківському, Озеро Левандівське, імені І. Виговського, Левандівському, Скнилівському, лісопарку Білогорща та сквері на вул. Кривоноса.

В управлінні екології та природних ресурсів закликають мешканців теж долучись та встановлювати годівнички біля своїх будинків і наголошують, яких правил варто  дотримуватись:

1.       Виберіть правильне місце: годівничка повинна бути встановлена в місці, де птахи будуть відчувати себе в безпеці. Розташування має бути вдалині від котів, собак та інших хижаків, а також від сильних потоків вітру, які можуть зруйнувати годівничку.

2.    Використовуйте безпечні матеріали: дерево, метал (якщо ви обрали метал для основного матеріалу годівнички, то слід пам’ятати, що потрібно згладити всі гострі кути та вибрати затемнене місце для розташування годівнички, щоб метал не нагрівався і не створював дискомфорт влітку).

3.     Для більшої привабливості годівниць для дрібних горобиних птахів доцільно зі всіх сторін обшити дерев’яні годівнички вертикальними планками, через які могли б вільно проходити лише дрібні види птахів. В жодному разі не використовуйте токсичні та пофарбовані матеріали! Також потрібно уникати використання пластикових пляшок, адже вони можуть не витримати вагу птахів.

4.   Використовуйте правильний корм  - слід годувати птахів сирим насінням соняшника, шматочками фруктів та ягодами, також ячменем та невеликою кількістю пшениці. В жодному разі не можна годувати птахів хлібом, випічкою, зіпсованою їжею, продуктами з сіллю та спеціями, цитрусовими та бананами.

5.  Доглядайте за годівничкою - щотижня потрібно перевіряти наявність корму та підтримувати чистоту, аби уникнути поширення різних захворювань.

6.  Для підгодівлі більших за розміром птахів (дроздів, горлиць, сойок, голубів) доцільно облаштувати окрему годівницю.

7.    Варто залучити до встановлення годівнички і дітей, оскільки це не тільки корисно для природи, а й цікаве проведення часу, яке запам’ятається надовго для вас і ваших рідних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ