Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У «Львівтеплоенерго» кажуть, що борг за газ виник через різницю у тарифах

Сьогодні теплопостачання отримують усі споживачі ЛМКП «Львівтеплоенерго» - це 1607 будинків. Опалення не отримує ЗАТ «Ірокс», вул. Бальзака, 25. Причина відсутності опалення - відмова абонента. Гарячу воду отримують усі 1095 будинків. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Позаяк оплата за газ - це першочерговий платіж для підприємства. Постійно проводиться оплата за спожитий природний газ. У січні ЛМКП «Львівтеплоенерго» оплатило за газ 16,8 млн грн.

Як розповідають тепловики, заборгованість, яка виникла перед газовиками, викликана різницею в тарифі. Адже, з 1 серпня зросла ціна газу для теплопостачальних підприємств на 50%. У зв'язку з різницею в тарифі заборгованість «Львівтеплоенерго» перед газовиками зростає, зокрема в опалювальний сезон, коли підприємство забезпечує мешканців гарячою водою і опалення, і використовує для цього більше газу.

Також рівень оплати тепловиків залежить від рівня розрахунку їхніх споживачів за послуги з теплопостачання.

Нагадаємо, з 1 серпня 2010 року ЛМКП «Львівтеплоенерго» розраховуються перед газовиками за новим тарифом, у якому ціна газу на 50% зросла. Натомість споживачі підприємства розраховуються за старими тарифами. Оплата за скорегованим тарифом, згідно постанови НКРЕ, відбуватиметься у лютому.

Нагадаємо, ДК "Газ України" доручила підприємствам з газопостачання та газифікації попередити та відключити від газоспоживання 12 підприємств комунальної теплоенергетики через значну заборгованість перед Компанією.

Зокрема відключити тепло виробників доручено: "Волинь газ", "Донецькоблгаз", "Дніпрогаз", "Запоріжгаз", "Кримгаз", "Кіровоградгаз", "Луганськгаз", "Львівгаз" та "Харківміськгаз".

Зокрема, на 24 січня з початку поточного опалювального сезону "Донецьктеплокомуненерго" заборгувала ДК 156 млн. гривень, "Лисичанськтепломережа" - 25 млн., "Сєвєродонецьктепло" - 14 млн., "Стахановтеплозабезпечення" - 4 млн. гривень.

"Дніпропетровські теплові мережі" заборгували 100 млн. гривень, "Міські теплові мережі" Запоріжжя - 147 млн., "Кіровоградтепло" - 22 млн., "Кримтеплокомуненерго" - 103 млн., "Ялтинські теплові мережі" - 1 млн., "Східноєвропейська теплоелектро-генеруюча компанія" Луцька - 17 млн. гривень.

"Львітеплоенерго" заборгувало - 106 млн. гривень, "Дирекція розвитку інфраструктури території" Харкова - 20 млн.

Про необхідність відключення від газопостачання підприємств ТКЕ-боржників ДК "Газ України" повідомила Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Кіровоградську, Луганську, Львівську, Харківську обласні державні адміністрації, Раду міністрів АР Крим, Держжитлокомунінспекцію.

ДК "Газ України" наголошує, що люди загалом сумлінно й вчасно оплачують вартість спожитих комунальних послуг, однак сплачені ними кошти вчасно до компанії не надходять.

Підприємства ТКЕ заборгували перед ДК "Газ України" за природний газ, спожитий з початку опалювального періоду 2010-2011 років, понад 3,73 млрд. гривень.

Рівень розрахунків тепловиробників за спожитий газ становить 43%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ