Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові 23-27 листопада пройдуть Європейські інженерні змагання EBEC

Міжнародна студентська організація BEST (Board of European Students of Technology), що діє на базі Національного університету «Львівська політехніка», за сприяння Колегії та профкому студентів та аспірантів НУ «ЛП» в восьме організовує Єропейські інженерні змагання EBEC (European BEST Engineering competitions). Змагання відбудеться 23-27 листопада. Повідомили організатори.

EBEC – це науково-освітній проект, який з 2002 року об’єднує активних та креативних студентів технічних ВНЗ зі всієї Європи, аби надати їм змогу реалізувати передові інженерні ідеї шляхом виконання практично-орієнтованих завдань з різних галузей науки та техніки.

Щороку локальні осередки нашої студентської організації по всій Європі проводять понад 50 локальних (на базі своїх університетів) інженерних змагань EBEC, що перевіряють учасників  на ґрунтовні знання як з  точних, так і дотично гуманітарних дисциплін.

За локальними етапами проводять  національні. Третій і останній етап – загальноєвропейський, який цього року буде в місті Белград , Сербія.

В Україні змагання  EBEC вперше відбулися 2009 року, у Львові. Цього року до структури змагань організатори внесуть  деякі зміни. Вони, безумовно, націлені на подальше піднесення інженерної думки в Україні на якісно новий рівень, чому сприяє міжнародний європейський досвід, до якого організатори змагань мають безпосередній доступ (співорганізаторство на міжнародному рівні).

В рамках Інженерних змагань студентам технічних університетів надається унікальна можливість розвинути свої вміння та реалізувати свої ідеї завдяки безпосередній  співпраці з компаніями-партнерами та спонсорами змагань, а також завдяки живому спілкуванню з європейською студентською технічною спільнотою.

Змагання EBEC розділені на дві категорії:

Team Design (командне моделювання) - проектування технічних конструкцій з подальшою демонстрацією результатів виконаної роботи. Розв’язання завдання базовано на застосуванні основних законів фізики, зокрема динаміки, аеродинаміки, кінематики та електротехніки. Учасників забезпечують матеріалами, з яких вони повинні упродовж декількох днів змоделювати конструкцію, яка відповідає вимогам завдання.

Case Study (ситуаційна задача) - вирішення аналітичних завдань, дослідження певного об’єкту, проблеми чи процесу, представлення стратегічної моделі дії в конкретній ситуації. Учасники вирішують завдання технічного або економічного характеру шляхом обговорення. Для розробки завдань організатори вивчають соціальні проблеми українців, особливо людей з обмеженими можливостями.

Головною метою проекту є на європейському рівні, підвищення їхньої конкурентоспроможності,  створення сприятливих умов для втілення ідей. Також під час змагань учасники мають можливість спілкування з потенційними  роботодавцями, що дає можливість студентам дізнатися про критерії та особливості працевлаштування, а, отже, в майбутньому успішно зарекомендувати себе. Завдяки інженерним змаганням студенти можуть спілкуватись зі своїми однодумцями, обмінюватись досвідом та думками, а також навчаються працювати в команді, а це, своєю чергою, стає базою для досягнення успіху у майбутньому.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ