Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Для сина я тепер Залізна людина": У Львові захиснику встановили біонічний протез руки

Олександр гадав, що аби отримати біонічний протез, йому доведеться їхати за кордон. Та нову руку зміг отримати вдома, в Україні. Її захисникові встановили спеціалісти реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ.

Олександр – 24-річний захисник із Київщини, брав участь у звільненні Чернігівщини, бив ворогів на запорізькому напрямку, а згодом і на донецькому. Там і втратив праву руку.

У той день разом із побратимами захисник вирушив звільняти одне із сіл поблизу Сіверська (Бахмутський район). Кулемет танка, в якому їхали бійці, заклинив. Щоб його перезарядити, Олександр вибрався з машини. Саме в той момент у танк влучила ворожа міна.

Олександр отримав множинні поранення: багатоуламкові пошкодження боку, поламані ребра, пробиті легені та посічена рука. Домедичну допомогу надали побратими. Потім пораненого захисника доправили до лікарні в Краматорську, де йому й ампутували кінцівку. А далі – низка операцій і місяці в лікарнях Дніпра та Києва.

Після завершення лікування Олександр мріяв про сучасний біонічний протез – це вершина технологій протезування. Такий дає змогу, наскільки це можливо, повернути руці дрібну моторику.

Такий протез захисникові встановили спеціалісти реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ. Молодий чоловік навчився керувати своєю біонічною кінцівкою, і вже з нею повернувся на фронт, бо щодня хоче наближати нашу перемогу. Вдома на нього чекає дружина та п’ятирічний син, для якого татко вже – супергерой.

«Син дуже зрадів, коли вперше побачив цю руку. Йому дуже подобаються супергерої з Marvel, і тепер я для нього – залізна людина», – поділився Олександр.

Біонічний протез захисник отримав завдяки компанії з розробки інтегральних мікросхем Renesas Electronics в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ