Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові автономісти побоялись народного гніву

Автономісти з «Галицького Яструба» та «Захисту суспільства» відмовились пікетувати сьогодні, 17 липня, Львівську ОДА.

Як стало відомо Гал-інфо, значною мірою таке рішення було обумовлено тим, що правоохоронці не могли автономістам гарантувати на 100 процентів, що їх не поб`ють, і взагалі порадили їм не збурювати громадський спокій.

Нагадаємо, що сьогодні 17 липня о 11:00 за ініціативи громадських організацій «Галицький Яструб» та «Захист суспільства» під стінами Львівської ОДА мав відбутися пікет із гаслом: «Галичині – більше самоврядування!». Про це Гал-інфо повідомили організатори.

«В умовах, коли владою анонсована конституційна реформа, а деякі регіони отримують особливі автономні права і автономний статус, ми, жителі колиски української державності – Галичини - можемо опинитися громадянами другого сорту у власній країні», - йшлося у прес-релізі.

Анонсуючи проведення мирного зібрання-пікету, представники громадських організацій «Галицький Яструб» та  «Захист суспільства» заявили, що під час заходу вимагатимуть «реальної автономії для Львівської області в рамках процесу конституційної реформи, оголошеної президентом Петром Порошенком».

У заході, за інформацією його організаторів, збиралося взяти участь понад 300 осіб.

На це «Правий сектор» Львівщини відгукнувся такою заявою:

«Сепаратистські організації «Галицький Яструб» та «Захист суспільства» заявили про своє бажання провести пікет під стінами Львівської ОДА із гаслом «Галичині – більше самоврядування!». «Правий сектор Львівщини» закликає СБУ та МВС не допустити проявів сепаратизму в Україні та у Львові зокрема. Хочемо нагадати, що на Донбасі все починалось також під виглядом «Мирних акцій протесту», які були зрежисовані кремлівськими пропагандистами та переросли у війну. Якщо не зупинити подібні прояви вже зараз, то завтра може бути надто пізно. У випадку бездіяльності СБУ та МВС ми залишаємо за собою право самотужки боротися з усіма проявами сепаратизму в Західній Україні».

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ