Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові борються за збереження історичної вілли

У Львові прокурори вимагають укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини – «Віллу Алєксандра Кшечуновича», яка розташована на вул. Коновальця, 100. Наразі будівля перебуває у приватній власності.
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

«Відповідно до чинного законодавства, власники пам`яток щойно виявлених об’єктів культурної спадщини, незалежно від форм власності на ці об`єкти, зобов`язані укласти вищевказаний договір з метою їх збереження. Проте, власник квартири порушив законодавство та протягом тривалого часу не укладав охоронний договір з уповноваженим органом», – йдеться у повідомленні. 

Як повідомляють в прокуратурі це і стало підставою для заявлення позову до суду. Суд відкрив провадження за аналогічним позовом окружної прокуратури до приватного підприємства, яке є також власником іншої квартири у цьому будинку.

Наразі судовий розгляд триває.

Нагадаємо, минулого року львів'яни скаржились на те, що цю віллу почали перебудовувати. Як у лютому повідомили в Франківській РА, відповідно до листа управління охорони історичного середовища від 20.02.23 за № 4-0004-2303, працівники управління проводили візуальне обстеження будинку пам’ятки на вул. Євгена Коновальця, 100 і встановили, що власник будинку проводить першочергові протиаварійні та поточні роботи з гідроізоляції тераси без перепланування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ