Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові десятий п’ятисекційний трамвай «Електрон» готовий до випробувань

Розпочався процес передачі Львову десятого, останнього із передбачених п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв марки «Електрон». Далі, відповідно до процедури, новий вагон має пройти обкатку, випробовування й тестування ходових характеристик та гальмівних систем.

У процесі його доукомплектують приладами автоматизованої системи оплати проїзду та присвоять інвентарний номер, повідомили в ЛМР. 

«Після проведення усіх підготовчих робіт трамвай зможе курсувати на лінії – в основному, на маршруті №8, що сполучає Сихів та центральну частину міста. На цьому маршруті працюють і 9 аналогічних трамваїв, отриманих цього року та в попередні роки», - зазначили у ЛКП «Львівелектротранс».

Нагадаємо, оновлення рухомого складу ЛКП «Львівелектротранс» відбувається за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Це стало можливим завдяки участі Львова у проєкті «Міський громадський транспорт України», що є рамковим кредитом від ЄІБ. В межах проєкту місто отримало 17,4 млн євро кредиту на закупівлю десяти п’ятисекційних трамваїв.

Контракт на поставку цих трамваїв ЛКП «Львівелектротранс» уклало у вересні 2020 року. Угода передбачає і купівлю обов’язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування та ремонту вагонів. Відповідно до графіку, планувалось, що перша поставка трамваїв відбудеться у червні 2022 року, проте перші три трамваї місто отримало швидше – у грудні 2021 року. Ще три трамваї були поставлені у 2022 році, два – у 2023 році та ще два – у 2024 році.

Проєкт «Міський громадський транспорт України» втілюється Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством фінансів України, міськими радами та комунальними підприємствами. Технічну підтримку у розмірі 3,5 млн. євро надав проєкту Європейський Союз. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ