Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові діти з інвалідністю отримають матеріальну допомогу від міста

До Міжнародного дня захисту дітей, діти з інвалідністю віком до 18 років, які зареєстровані у Львівській громаді, отримають матеріальну допомогу.

Про це повідомили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

Допомогу в розмірі 1 тис. грн отримають 3625 дітей. На ці потреби у міському бюджеті передбачили понад 3,6 мільйона гривень. Допомогу виплатять у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської громади.

Зауважимо, у Львівській громаді працює Центр соціальних послуг та реабілітації «Джерело», де допомагають соціально вразливим категоріям населення, в тому числі дітям з труднощами розвитку та інвалідністю.

Зокрема, однією з таких послуг є денний догляд. Щомісяця його отримують понад 250 дітей та молоді з інвалідністю.

Також діють відділення денного догляду в кожному районі Львова, де діти можуть активно та з користю проводити час у супроводі фахівців.  Ці відділення діють такими адресами: Сихівський район – пр. Червоної калини, 86-А; Франківський район – вул. В. Великого, 40; Залізничний район – вул. Роксоляни, 23; Шевченківський район – вул. Миколайчука, 24 та вул. Кирилівська, 3-А; Личаківський район – вул. Б. Хмельницького, 195; м. Винники – вул. Галицька, 12.

Також у «Джерелі» є відділення супроводу під час інклюзивного навчання для дітей з інвалідністю. Дітям з труднощами розвитку та інвалідністю фахівці надають послуги раннього втручання (від народження до 4 років) та комплексної реабілітації (від 4 до 18 років). Крім того, у «Джерелі» працює Центр допоміжних технологій, де батьки можуть обстежити функціональні можливості дитини та потреби у допоміжних засобах, підібрати відповідні засоби та отримати рекомендації. Фахівці навчають батьків та дітей користуватися засобами, також доступне спостереження та ремонт обладнання.

Щоб детальніше дізнатися про те, як отримати ту чи іншу послугу, звертайтеся до контакт-центру у складних життєвих обставинах центру «Джерело» за телефоном: 0974002288, або особисто за адресою: пр. Червоної Калини, 66 (будівля Сихівської районної адміністрації, 1-й поверх).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ