Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові для господарів чотирилапих обладнають прибиральні станції

Для львів’ян вже до кінця літа планують встановити 150 урн аби їм було зручно прибирати за своїми собаками. Це стало відомо з тендеру про закупівлю спеціалізованих станцій для прибирання за собаками, який опублікований Львівським комунальним підприємством “Лев” на офіційному майданчику електронної системи публічних закупівель України ProZorro.

У коментарі журналісту Гал-інфо, в.о. директора ЛКП “Лев” Андрій Пінчук повідомив: “Ми плануємо обладнати 30 прогулянкових маршрутів. 1 прогулянковий маршрут буде містити 5 станцій для збору фекалій та таблички з інформуванням про території, де буде розміщений маршрут, яким люди можуть користуватися.” На закупівлю 150 смітників ЛКП виділило 540 тисяч грн. 

Як розповів Андрій Пінчук, забезпечувати диспенсери з біопакетами та загалом обслуговувати ці станції буде ЛКП “Лев”. “Будуть найняті підрядники, які будуть займатися санітарним станом, прибирати та додатково замінювати дозатори з пакетами”, - додав він. 

Також в.о директора зазначив, що цей проєкт відбувається в рамках програми створення інфраструктури для вигулу собак, оголошений на 2019-2023 роки. Згідно з ним, у Львові будуть розміщувати 97 локацій, які діляться на три типи: 27 майданчиків для вигулу тварин, на яких власники зможуть вигулювати своїх улюбленців без повідка, 21 закритий тренувально-вигульний майданчик зі спортивним обладнанням та 49 прогулянкових маршрутів. 

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, дана програма була практично провалена у попередні роки. У 2019 році у Львові повинні були облаштувати 1 тренувально-вигульний майданчик, у 2020-2021 роках ще 8 ТВМ, а також 6 вигульних маршрутів та 51 прогулянковий маршрут. На даний час функціонує лише ДВА тренувально-вигульні маршрути, адже як повідомляло Гал-інфо раніше, на цей проєкт у 2021 році майже не передбачено коштів. У Ратуші вирішили зекономити цього року на побудові таких майданчиків, натомість пообіцяли облаштувати принаймні вигульні маршрути. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ