Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові для ветеранів та ветеранок організують День кар’єри

Уже наступного тижня – 19 червня, ветеранів та ветеранок запрошують на День кар’єри. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

Охочі зможуть не лише дізнатись про можливості працевлаштування, а й взяти участь у цікавих майстер-класах та навіть отримати практичні поради – як, наприклад, підготуватися до співбесіди чи скласти резюме. А ще учасникам запропонують пройти профорієнтаційний тест за спеціальною методикою. Організує подію офіс з управління персоналом Львівської міської ради.

«Ми постійно намагаємося підтримувати контакти з ветеранським середовищем і роботодавцями. Раніше ми підписали меморандуми про співпрацю щодо працевлаштування ветеранів, і зараз вирішили більше допомогти в цьому, бо зростає кількість запитів і від роботодавців, і від ветеранів на роботу. Ми вирішили створити майданчик, на якому допоможемо зустрітися роботодавцям і потенційним працівникам або людям, які просто зацікавлені в розумінні ринку праці Львова. Так і виникла ця ідея, і ми разом з Асоціацією роботодавців і HR-директорів міста Львова вирішили зробити такий День кар’єри – за зразком Ярмарку кар’єри, який ми часто проводимо для студентів», – пояснила Лілія Савич, директорка офісу з управління персоналом Львівської міської ради.

Презентувати себе перед ветеранською спільнотою будуть десятки компаній. Основними спікерами стануть шість компаній, які першими підписали меморандум і зголосилися презентувати свою роботу. Загалом такий меморандум підписали понад 20 компаній, і саме їх найперше запрошуватимуть до участі у події. А загалом Асоціація об’єднує близько 80 роботодавців.

«Окрім презентацій самих компаній, ми домовилися з роботодавцями, що кожен з них підготує якийсь цікавий майстер-клас або цікаві практичні поради потенційним кандидатам про те, як підготувати своє резюме, як підготуватися до співбесіди. Окрім цього, міська рада має такий інструмент профорієнтації як тестування за спеціальною методикою, і ми проведемо цей профорієнтаційний тест для всіх учасників – ветеранів і ветеранок, які зареєструються і прийдуть на подію. Це тест, який допомагає визначати драйвери, які рухають людину при виборі, наприклад, професії або хобі, і це допомагає у профорієнтаційних процесах.

Ми сподіваємося на інтерес з боку ветеранів і ветеранок, у нас вже є перші зареєстровані учасники. І, звісно, є дуже великий інтерес серед роботодавців, тому що вони хочуть і мають можливість працевлаштовувати ветеранів. Звісно, не всі ветерани готові повертатися до своїх робочих місць і не всі мають можливість продовжувати виконувати ту роботу, яку виконували до повномасштабного вторгнення. Тому цей День кар’єри якраз буде таким хорошим майданчиком, який допоможе нам вислухати один одного, зрозуміти потреби і допомогти знайти певні рішення. Це і наша основна функція як міської ради», – наголосила Лілія Савич.

Місто завжди намагається надати перевагу ветеранам і ветеранкам у працевлаштуванні – звісно, де це можливо, а також всіляко сприяє у їх бажанні розпочати власну справу.

«Питання ще й в тому, який характер роботи готові виконувати ветерани. Є інтереси починати свій бізнес, і для цього якраз міська рада пропонує ваучерну підтримку ветеранам, і вже є ветерани, які отримали фінансову підтримку і успішно розвивають свій бізнес.

Якщо в нас немає можливості запропонувати ту роботу, яку очікує ветеран, ми завжди запитуємо дозвіл ветерана поширити його резюме серед членів асоціації HR-директорів міста Львова, де є близько 80 компаній – і завжди кажемо, що в нас є кандидат, який готовий виконувати певну роботу, і допомагаємо зустрітися», – додає Лілія Савич, директорка офісу з управління персоналом Львівської міської ради.

Такий День кар’єри для ветеранів та ветеранок у Львові відбудеться вперше, і якщо буде зацікавлення, то такі дні організовуватимуть і надалі.

ДЕТАЛІ ПОДІЇ:

Дата: 19 червня 2024 року.

Час: 13:00 – 17:00.

Участь – за попередньою реєстрацією.  

Локацію проведення заходу буде повідомлено пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ