Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові е-квиток впроваджуватимуть одразу у всьому громадському транспорті

Як зазначив заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Білоус, під час засідань робочої групи було погоджено впроваджувати систему електронного квитка одразу у всьому громадському транспорті – автобусах, трамваях та тролейбусах. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Було проведено вже кілька засідань робочої групи з питань упровадження системи електронного квитка. Відповідно до погодження на робочій групі електронний квиток заплановано впроваджувати одразу у всьому громадському транспорті», - розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Білоус.

Як повідомив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль, для розробки тарифних пакетів для проїзду за системою електронного квитка буде вивчатись пасажиропотік по кожному маршруту.

«Перед розробкою тарифних пакетів для проїзду за системою електронного квитка буде вивчатись пасажиропотік по кожному маршруту, відповідно до якого пропонуватимуться різні тарифні пакети. Тарифні пакети будуть розроблені до запуску системи електронного квитка, і буде можливість обрати той тариф, який найбільше підходитиме у певній ситуації. Відповідно до цього і буде розраховуватися вартість поїздки. У будь-якому випадку 2 грн. – це буде максимальна сума оплати. Залежно від того, чи поїздки будуть із пересадками чи без, з одним маршрутом чи більшою кількістю, ці 2 грн. в кінцевому результаті можуть перетворюватись на 1,50-1,80 грн., або й на 1 грн., якщо здійснити пересадку в межах певного часу.

До прикладу, сьогодні, щоб доїхати із Сихова до центру, потрібно 30-40 хв. Відповідно, буде пропонуватись такий тарифний план, у якому протягом 30-40 хв можна буде безкоштовно пересісти на інший вид транспорту. Тобто, на довших маршрутах буде даватись більше часу на пересадку, на коротших – менше», - уточнив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль.

Нагадаємо, у Львові працює робоча група щодо вивчення впровадження системи електронного квитка у громадському транспорті.

Відповідно до розпорядження Львівського міського голови від 09.02.2012 р. № 33 утворено робочу групу з вивчення питання впровадження системи електронного квитка у м. Львові. Робоча група покликана дослідити питання функціонування системи здійснення оплати за проїзд з використанням єдиного електронного квитка та швидкого й об’єктивного прийняття рішення щодо упровадження електронного квитка у м. Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ