Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові хочуть перейменувати ще 3 вулиці

До переліку топонімів, які підлягають деколонізації, додали ще 3 вулиці. Це вулиці Космонавтів у Винниках і Брюховичах, та вулиця В. Дідушка у Львові. Відповідне рішення сьогодні затвердили на пленарному засіданні міськради.

«Під час зустрічі з колегами з обласної комісії з перейменування нам повідомили, що вони пропонують для найменування ще кілька вулиць. І ми їх додаємо до переліку рекомендованих до перейменування у Львівській громаді. Сьогодні це питання розглядали на відповідній комісії та на депутатських профільних комісіях. Це вулиці Космонавтів у Брюховичах та Винниках. У Львові це вулиця Василя Дідушка. Але по цій вулиці  доручаємо спеціальній комісії вивчити всі факти та надати свій висновок. Там досить велика біографічна довідка», - зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Крім того, депутати запропонували перейменувати  одну з вулиць Львова на честь Ірини Фаріон.  Яка саме це буде вулиця – вирішуватимуть разом з родиною мовознавиці.

Загалом, за останній час у Львівській громаді деколонізували 64 вулиці.

Важливо: після перейменування чи уточнення назв вулиць мешканцям не потрібно відразу змінювати документи. Це будуть змушені зробити лише підприємці, однак для них ця процедура є безкоштовною, як і для мешканців. Детальніша інформація про це – тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ