Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

У Львові хочуть соціалізувати вимушених переселенців

Найбільше вірять в Україну, інвестують у її розвиток, створюють робочі місця і сплачують податки – саме українці
Фото пресслужби Львівської ОВА

Обласна влада на Львівщині прагне соціалізувати вимушених переселенців, адже це дозволить створити більше робочих місць.

Про це під час експертної дискусії «Модернізація України: виклики регіонального управління в умовах війни», організованої Школою публічного управління Українського католицького університету, заявив глава Львівської ОВА Максим Козицький, повідомляє пресслужба ОВА.

Серед питань, які обговорили – воєнний стан і повоєнна модернізація, безпекові виклики як чинник модернізації регіонів України, вплив релокованого бізнесу і внутрішньо переміщених осіб на розвиток українських регіонів, заохочення повернення українських біженців в Україну і їхнє залучення до повоєнної відбудови, пріоритети економічної модернізації регіонів після війни.

«Війна – це виклики, які ми повинні здолати. Ми подолаємо їх і вийдемо з цієї війни сильнішими, у тому числі в економічному плані. Наше завдання зараз – створити максимально можливі комфортні, зручні умови для діяльності підприємців, щоб вони відчували справедливість, могли працювати і сплачувати податки, за які держава зможе виготовляти танки, снаряди та іншу зброю», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Він також додав, що, як показала повномасштабна війна, основний інвестор у нашій державі – внутрішній. Найбільше вірять в Україну, інвестують у її розвиток, створюють робочі місця і сплачують податки – саме українці. 

«Одне з ключових завдань, які має ставити перед собою місцева влада – соціалізувати вимушених переселенців. Бо чим більше людей соціалізуються, тим більше – залишаться у нас, тим більше робочих місць створять, тим більше буде споживання, тим більше буде сплачених податків. Так і рухається економіка», – зазначив Максим Козицький.

Дискусія стала четвертою із серії зустрічей, присвячених темі модернізації України в час війни та повоєнний період. Відвідали дискусію студенти та працівники УКУ, студенти Національного університету «Львівська Політехніка» та Української академії друкарства, представники Жіночої ділової палати, держслужбовці, представники Обласної асоціації місцевих рад, учасники проєктів USAID.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ