Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Львові лікарі врятували чотирирічну дівчинку, яку годину шматувала вівчарка

Лікарі Львівського ОХМАТДИТу врятували чотирирічну дитину, яку годину шматувала бельгійська вівчарка.

Про це повідомили на офіційній сторінці медзакладу у фейсбуці.

Чотирирічну дівчинку Єву, яку батьки з початком війни вирішили відправити до бабусі в село, цілу годину шматувала бельгійська вівчарка. До лікарні дитину привезли у вкрай важкому стані, з численними рвано-кусаними ранами голови, обличчя, рук, ніг, тулуба тощо.

"За її життя спочатку боролися наші лікарі-реаніматологи, а після стабілізації стану, п’ятеро хірургів було здійснили 6-годинне оперативне втручання з первинної хірургічної обробки ран з зупинкою кровотечі", - розповіла завідувачка реанімаційного відділення Віра Приймакова.  

За словами мами дівчинки Вікторії, коли почалася війна, вони прийняли рішення, що у селі у бабусі Валі їй буде спокійніше. Коли бабуся давала їсти собаці, вона вирвалася на волю з загорожі і мчала 100 метрів націлено на дитину. Від страху бабці Валі відняло ноги і рятувати дівчинку вона вже повзла на колінах. Проте не змогла роз’єднати. Собака нещадно кусала дитину, рвала на ній одяг, кусала руки бабці.

"Бабуся з Євою, мені так здається, на деякий час втратили свідомість, коли Берта продовжувала дитину кусати. Їх врятував мобільний телефон, який задзвонив. Мама доповзла до нього, передзвонила сусіду і сказала, що їх кусає Берта. Сусід прибіг і застрелив її. Дитина лежала в шоковому стані, без одягу, пошматована. Кажуть, що лікар швидкої допомоги, який віз дитину до ОХМАТДИТу, дорогою плакав", - каже Вікторія. 

За словами заступника медичного директора з хірургічної роботи Богдана Мальованого, дівчинку вже перевели до хірургічного відділення лікарні на подальше лікування та готують її до наступних етапів пластичних операцій.

"Скільки буде цих операцій – все залежить від того, як заживатимуть рани", - додав хірург. 

Єва дуже розумна, весела та комунікабельна дитина. Зараз із нею також працює психолог.

"Єва боїться лежати на животі, кричить, що її кусає Берта, бо в такому положенні вона її кусала. Але в іншому вона дуже молодець, не боїться розказувати про те, що з нею сталося, і це дуже важливо", - розповідає Вікторія.

Як зазначає мама, на свій день народження Єва попросила найменшого у світі песика. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ