Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У львівському ОХМАТДИТІ допомогли хлопцю з важкими травмами

Фахівці Центру дитячої медицини Охматдиту успішно надали допомогу хлопцю, який отримав важкі травми через падіння з велосипеда. Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

16-річний Денис – житель Львівського району, пізно ввечері під час дощу їхав на велосипеді. Хлопець на слизькій траві не справився з управлінням. До шпиталю Денис поступив у стані травматичного шоку, відкритим переломом гомілки та закритим уламковим переломом стегнової кістки цієї ж кінцівки.

Завдяки злагодженим діям реаніматологів, стан дитини стабілізували, що дозволило лікарям ортопедам-травматологам одразу ж прооперувати хлопця: фрагменти стегнової та великогомілкової кістки зіставили та зафіксували в апаратах зовнішньої фіксації на основі стержнів. Опісля двох днів лікування в реанімації його перевели до Клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації дітей.

«Влітку ми традиційно фіксуємо збільшення травматизації серед дітей. Це очевидно, адже тепла погода, канікули: це все сприяє часопроведенню дітей на вулиці. У Дениса справді травма дуже складна. Але хочу зауважити, що хлопець мав шолом, це йому допомогло, бо вберегло від можливої важкої черепно-мозкової травми. Тому вкотре наголошуємо батькам аби діти їздили на велосипеді чи мотоциклі у захисному комплекті», - наголосив ортопед-травматолог Андрій Костюк.

Далі на хлопця чекає реабілітація у Центрі. Апарат зовнішньої фіксації Денис буде носити ще 4-5 місяців до повного зрощення кісток. Весь цей час хлопець буде під спостереженням медиків.

Львівська обласна дитяча лікарня «ОХМАТДИТ»: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

Контакти для запису на консультацію: 067 760 00 31 або (032) 236 81 55.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ