Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові лікарі зберегли палець військовому, який він міг втратити через пухлину

Складну реконструктивну операцію виконали у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ. Тож воїн знову, як і раніше, зможе лагодити авто для своїх побратимів.

Ігор Дейлик – будівельник з Вінничини. Йому 29. У військо добровольцем пішов на початку повномасштабної війни. Відтоді ремонтував автомобілі та техніку для бойової підготовки наших воїнів.

«Я завжди любив ремонтувати машини. Вчився всьому від тата. Він автомайстер», - каже Ігор. Та навесні Ігор почав відчувати біль у великому пальці правої руки. Виконувати покладені на нього завдання стало важко. Тому звернувся до лікарів. Ті виявили пухлину: утворення завбільшки 2 см вже встигло зруйнувати кістку нігтьової фаланги. Один із варіантів лікування – хірургічне видалення пальця. Та втратити навіть його частину – означало б втрату багатьох функцій руки. Він не міг би надалі так вправно виконувати свою роботу.

За медичною допомогою чоловік звернувся до спеціалістів центру НЕЗЛАМНІ. І після обстеження хірурги та ортопеди-травматологи вирішують: палець таки можна зберегти. Для цього знадобиться складна кількаетапна реконструктивна операція.

Спочатку лікарі видалили пухлину та вражені нею структури фаланги. Потім відокремили та вийняли частину здорової кістки зі стена. З неї сформували нову основу оперованого пальця та зафіксували його спицями.

Минуло шість тижнів. Лікарі уже зняли металевий фіксатор та оглянули палець. Результатом – задоволені. Кістка прижилася, а функція пальця та руки – повністю збереглася.

Гістологічне дослідження видаленого утвору показало: пухлина була доброякісною. Тому після завершення реабілітації Ігор повернеться у свою навчальну частину. «Буду робити те, що вмію, для наших хлопців. Щоби кожен був готовий до зустрічі з ворогом», - каже він.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові, в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези, а також облаштувати новий сучасний корпус реабілітації: це 7 поверхів із найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ