Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові лікують від коронавірусу американськими таблетками: Чемерис розповів деталі

У Львові триває практика лікування пацієнтів із коронавірусом американськими таблетками "Бамланівімаб" (Bamlanivimab) та "Етесевімаб" (Etesevimab), які область отримала на початку жовтня.

Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис на сьогоднішній сесії Львівської обласної ради.

За його словами, препарати скерували до профільних установ на початку жовтня, а їхнє використання триває й досі.

“Препарати може отримати пацієнт, якщо він хворіє не більше п’яти днів за відповідним скеруванням сімейного лікаря у профільній ковідній установі. Хочу зазначити, що пігулки показують свою ефективність. Найбільший досвід використання цього препарату мають три установи, серед яких Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, Центр легеневого здоров’я та лікарня швидкої медичної допомоги”, - зазначив Чемерис.

Нагадаємо, на початку жовтня Львівщина отримала американські ліки від коронавірусу "Бамланівімаб" (Bamlanivimab) та "Етесевімаб" (Etesevimab). Ці ліки були рекомендовані посольством для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості перебігу коронавірусної хвороби, особливо за наявності ризику переходу у важку форму. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ