Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові майже 26% світлофорів вже обладнано резервним живленням

У Львові світлофори на важливих перехрестях продовжують облаштовувати автономним живленням.
Фото ілюстративне

Сьогодні безперебійний блок живлення встановили на одному з найскладніших перехресть: на вул. Науковій – вул. Тролейбусній. Тож відтепер у разі вимкнення електроенергії світлофорне регулювання на цій локації зможе працювати від 2 до 10 годин.

Про це розповів керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Він зауважив, що першочергово світлофори заживлюють на перехрестях із найбільшою концентрацією ДТП, відповідно до звернень патрульної поліції, щоб забезпечити безпечне переміщення всіх учасників дорожнього руху. Другий пріоритет – це звернення від перевізників. Адже для дотримання графіків руху важливо, щоб громадський транспорт максимально оперативно перетинав те чи інше перехрестя. Також таке рішення може приймати і місто.

 «Перехрестя на вулицях Наукова-Тролейбусна - дуже складне, тут пересікаються кілька смуг руху, 5 регульованих пішохідних переходів, велодоріжки тощо. Минулого року у цьому місці було 4 великих ДТП, були і летальні випадки. Залишити його без регулювання - це наражати на небезпеку всіх учасників дорожнього руху. Бо навіть якщо залучати сюди регулювальників – то треба цілу команду, щоб впорядкувати рух. Тому це і подібні перехрестя є пріоритетними для облаштування їх автономними блоками живлення», - розповів Микола Власюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ