Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові місць для поховання залишилося на півтора року - "Львівська Хвиля"

Станом на сьогодні у місті Львові залишилося місць для поховання орієнтовно на півтора року.
фото - Дрогобич інфо

Про це інформує радіо "Львівська Хвиля".

Зараз працює лише Голосківський цвинтар, на всіх інших тільки підзахоронюють людей до родичів. Нові кладовища в межах міста відкрити не можуть. Тому шукають альтернативні варіанти.

«В рік ми потребуємо (виходячи з тої статистики, що є) – гектар площі для поховання. Це враховуючи те, що лише половину людей, які помирають у Львові, ховають на цвинтарях міста Львова. Решту хоронять за межами міста, в інших населених пунктах. Побудова крематорію – це є гостра потреба на сьогодні», – зазначив керівник міського департаменту житлового господарства Олександр Одинець.

Нагадаємо, у Львові обрали ідею для крематорію. Але грошей на будівництво ще немає.

Переможцем конкурсу проектів стала команда архітекторів з Маріуполя. Зараз вони працюють в Берліні. За словами архітекторів, у своєму проекті вони акцентують яким важливим є саме  останній шлях людини, яким сенсом він наповнений та що відчувають близькі покійного у момент прощання. Проект доволі сучасний, світлини можна знайти в інтернеті. Будувати крематорій планують на території Голосківського цвинтаря. Призовий фонд архітектурного конкурсу складав 360 000 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ