Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові молодь створила новий громадський простір

Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
1/2
Понад 20 молодих людей віком від 12 до 16 років власноруч створили вуличні меблі та ящики для квітів, в які висадили рослини. Новостворений громадський простір виготовили за два дні і облаштували біля палацу Гната Хоткевича.

Воркшоп відбувся в рамках II Lviv Urban Forum: Беремо відповідальність, повідомляють в ЛМР. 

Організатори вирішили попрацювати з громадським простором, який є не дуже активним. Метою було трансформувати його: зробити більш привабливим.

Підлітки зробили 6 елементів для сидіння та 6 ящиків для вазонів, в які посадили рослини. Підбирали такі види, які сприяють збільшенню біорізноманіття в місті та приваблюють комах. Серед них: змієвик - лікарська рослина, просо та стахіс. 

"Меблі, які ми розробили, розраховані на те, що їх можна модефікувати, совгати між собою і робити з них різні конфігурації. Як на простір, в якому нічого не відбувається, мені здається, що було б класно, якби там почали збиратись люди і там можна було б щось проводити. 

Поруч є палац Гната Хоткевича, де на різні студії збирається багато дітей - це вже активна творча молодь. Нам хотілося б, щоб вони і надалі долучалися для того, щоб оживляти цей простір", - розповіла Ольга Криворучко співзасновниця архітектурної студії Urbanideas. 

Вона зазначила, що рада працювати з молоддю, адже вона є відкрита до сприйняття будь-яких нових ідей.

"Якщо їм казати, що простір має бути суперінклюзивним і інклюзія - це не лише про доступність, а й про включення різних людей, де кожному має бути комфортно, то вони починають це розуміти, сприймати і транслюватимуть цю думку надалі.

Також коли ми працюємо з дітьми вони отримують досвід безкоштовної праці просто так для світу і вони завжди зможуть це далі повторювати. Вони не очікують, що все є бізнесом", - зокрема додала Ольга Криворучко. 

Воркшоп відбувся в рамках II Lviv Urban Forum, який зібрав понад 1300 учасників, представників з сотні українських громад та більше 30 спікерів з усього світу. Цьогоріч на форумі говорили про відповідальність, безпеку та соціально орієнтовану архітектуру. Один з найвідоміших світових архітекторів Алехандро Аравена з Чилі розповів про досвід перебудови цілого району, знищеного цунамі. 

Також учасники мали нагоду долучитись до 11 різноманітних екскурсій найважливішими просторами міста. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ