Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові може з'явитись великий спорткомплекс на вул.Липинського

Як повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак, ще у 2018 році до Львівської міської ради звернувся заслужений майстер спорту України Андрій Стаднік, який запропонував втілити масштабний інвестиційний проєкт — збудувати мультифункціональний спортивний комплекс для боротьби та інших видів єдиноборств, а також готель для проживання спортсменів і кілька відкритих спортивних майданчиків.

За повідомленням Лопачака, тоді виконком ЛМР погодив детальний план території (ДПТ) під цей спорткомплекс, передбачивши також будівництво багаторівневого паркінгу, транспортної розв‘язки, а на майбутнє — ще й продовження трамвайного сполучення із будівництвом розворотного кільця. Згодом депутати доручили мерії провести інвестиційний конкурс під цей проект і відвели землю для будівництва. 

"Нині разом з Андрієм, бізнес-омбудсменом Сергієм Кіралем та профільними спеціалістами ради провели нараду. Як з‘ясувалося, реалізацію проекту досі блокують одразу дві проблеми.

Перша — комунальна. Львівводоканал заявив про потребу побудувати колектор на тій ділянці, яку передбачено під будівництво спорткомплексу. Відтак поки немає ясності, чи можна в принципі щось там робити.

А друга — бізнесова. Зведення й обслуговування такого великого об‘єкта соціальної інфраструктури вимагає величезних фінансових вкладень. Тому зрозуміло, що потенційний інвестор, який покриватиме їх в інтересах міста, повинен отримати і свою вигоду. Отут наразі тривають дискусії: як зробити все максимально прозоро та чесно, щоби інвестиційний проект окупився як громаді міста, так і тому, хто захоче вкласти у нього свої власні кошти.

Поки домовились інтенсифікувати роботу. З‘ясуємо питання із Львівводоканалом, обговоримо з експертами можливі механізми співпраці між містом та підприємцями — і будемо рухатись. Хочеться вірити, що до кінця цієї каденції таки зможемо втілити цей проект", - повідомив Лопачак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ