Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові може з'явитися алея-вишиванка - Володимир Гой

На Сихові збирають підписи за проєкт реконструкції алеї у вигляді вишиванки. Збір розпочали 5 вересня на Сихові під час дитячого свята на вул. Ярослава Гашека. Йдеться про реконструкцію на відрізку від Стрийського автовокзалу до перехрестя Стрийська-Наукова.

Про це розповів депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності Володимир Гой. 

За його словами, проєкт реконструкції на стадії підготовки.  Місцеві мешканці просять стелити плитку на алеї не сірого кольору, а в кольорах вишиванки. 

"Цю алею вже 15 років не реконструювали, вона в жахливому стані, поросла кущами, зруйнувався асфальт, і мешканці вже давно просять міську владу її відремонтувати.

Нам з активними мешканцями спала на думку ідея зробити цю алею не просто сіру, як десятки інших у Львові, а зробити її кольоровою, щоб це було красиво, стильно і привабливо для туристів.

Придумали зробити її в стилістичному вигляді вишиванки", - розповів Володимир Гой. 

Він додав, що на початку цього року на проєкт взагалі не було фінансування, але йому разом із колегами з фракції в бюджетній комісії вдалось віднайти 2,5 мільйонів гривень на її реконструкцію. 

"Сихівська адміністрація оголосила  тендер, вже є компанія-переможець і вони на даний час проектують цю алею.

Ми з мешканцями пропонуємо малюнок вишиванки, яка має бути, і вони готові робити цей проєкт", - додав депутат.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ