Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові на Андрія традиційні «Великі вечорниці»

У межах благодійного марафону «Від Андрія до Миколая», який проходитиме у Львові з 13 до 18 грудня у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17), заплановано чимало яскравих подій і заходів, а також «Великі вечорниці на Андрія». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вечорниці асоціюються з активним веселим відпочинком, який уособлює в собі давні забави, спів, ігри, конкурси і, звичайно, танці. Все це буде запропоновано учасникам. «Майстерня танців» діятиме упродовж вечорниць. У її програмі майстер-класи з автентичних танців, рок-н-ролу, польки-вальсу. Розважально-ігрова програма передбачає найрізноманітніші конкурси, веселі призи, «шукання Бугая», гумористичні мініатюри від команди КВК.

Для кмітливих, сильних та відважних хлопців – обряд «Посвята у парубоцтво».

«Здавна Вечорниці вважалися не лише формою розваг молоді, але тим місцем, де можна було навчитись різних ремесел, набути певних навиків. Пропонуємо взяти участь у майстер-класах з прядіння, ткацтва, лозоплетіння, ляльки-мотанки, іграшки з тканини», - закликають організатори вечорниць.

Розважати всіх присутніх будуть фольк-гурти «Трояка ружа», «Коралі», «Досхідсонця», «Йорий Клоц», які виконуватимуть автентичні пісні на стародавніх інструментах.

І, звичайно, традиційна забава Андріївських вечорниць – Кусання калити. А також частування смачними варениками.

«Отож, 13 грудня усіх дівчат та хлопців запрошуємо на «Великі вечорниці на Андрія». Пориньте у захопливий світ українських традицій та долучіться до давньої форми молодіжних розваг - українських вечорниць.Не втрачайте можливості отримати море позитивних емоцій та долучитись до відродження давніх українських традицій», - закликають організатори акції.

Початок вечорниць о 18.30 год. Головна умова для відвідин вечорниць – це хороший настрій та відповідний дрес-код: вишиванка та елементи народного одягу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ