Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на базі університету запрацює Центр прототипування

Сьогодні Львівська міська рада, Національний університет «Львівська політехніка» та Науковий парк НУ «Львівська політехніка» підписали Меморандум про формування місцевої екосистеми розвитку інноваційних технологічних продуктів та технологічного бізнесу.

«На останній сесії, за ініціативи всіх голів фракцій було прийнято рішення передбачити перший транш у розмірі 7 млн грн на Центр прототипування. Сьогодні ми підписали Меморандум, яким врегульовується функціонування цього центру.

Це фактично буде технологічний хаб. Він продукуватиме різні технології, які будуть потрібні нам для перемоги. Ці технології даватимуть можливість ставати сильнішими, а розроблені  у хабі продукти зможуть вже завтра допомагати захисникам на полі бою», - розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Нагадаємо, 6 липня сесія підтримала Програму розвитку технологічної індустрії у Львівській МТГ на 2023-2027 роки і підтримала виділення субвенції у розмірі 7 млн грн для створення Центру прототипування або Інноваційного парку. 

Ця програма розрахована на студентів, науковців, маленьких і середніх підприємств, які у Центрі отримають можливість створювати свої прототипи. Відтак на базі Центру прототипування, що буде знаходитися в одну з корпусів Львівської політехніки, облаштують окреме приміщення з обладнанням і інженерами, де можна буде зробити свій прототип. Також тут команди зможуть здійснювати свою діяльність – і це все забезпечить розвиток технологічної інноваційної екосистеми у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ