Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на Нову українську школу виділили ще 2 млн гривень

Сьогодні на постійній комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради депутати ухвалили рішення про виділення додаткових коштів на проєкт “Нова українська школа”. Про це інформує власкор Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.

Як повідомила начальниця управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР Зоряна Довганик, зекономлені на харчуванні у дитсадках кошти розміром 2,2 млн гривень скерували на забезпечення належного обладнання та дидактичних матеріалів. 

“Загалом, відповідно до закону, ми повинні співфінансувати 30%. Дидактичні матеріали, що розподіляються на кожного учня - 500 грн, комп’ютерне обладнання на один клас становить 18 500 гривень та одномісні парти, які передбачені для кожного учня у співфінансуванні 43%, виходить по 1 300 гривень”, - розповіла Зоряна Довганик. 

За прийняття цього рішення проголосували усі члени комісії. 

Нагадаємо, що нещодавно уряд розподілив субвенцію на розвиток Нової української школи. Зокрема, для Львівщини виділили 106,7 млн гривень. 

Кошти, які отримає Львівська область, мають бути використані на закупівлю засобів навчання та обладнання навчальних кабінетів початкової школи, комп’ютерного та мультимедійного обладнання та для підвищення кваліфікації вчителів. ЛОДА наголошує, що обов’язковим є також й співфінансування з місцевих бюджетів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ