Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові нагородили переможців конкурсу юних винахідників Startup Batiary

Вчора в Музеї науки та інновацій відбувся фінал конкурсу юних розробників Стартап Батяри. Департамент освіти та науки ЛОВА в рамках укладеного з ГО Техстапап скул меморандуму про співпрацю з метою проведення навчальних програм, тренінгів для молоді Львівщини та поширення інновацій, заснування шкільного підприємництва долучився до проведення конкурсу.
фото - пресслужба ЛОВА

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

14 команд, сформованих школярами та студентами вищих професійних училищколеджів, презентували свої стартапи, ідеї та проєкти в офлайн та онлайн форматі. Усі учасники продемонстрували високий рівень підготовки, вразивши журі креативністю мислення та НЕшкільними ідеями. 

Так, серед розробок є додаток для замовлення товарів з магазинів, розташованих поруч, навчальний шкільний робот, аграрний проєкт з амбітною задачею розв’язати проблему голоду, комп’ютерні ігри, мобільний квест-майданчик, додаток для обліку товару, платформа для віртуальних подорожей Черніговом та онлайн екскурсій видатними історичними місцями, пристрій для захисту очей від шкідливого випромінювання.

Переможцями конкурсу стали:

  • 1 місце - проєкт Рушій (сайт, у якому зібрано все від вибору професії до отримання першої справжньої роботи) - Настя Забродська, Кіра Ямпольська, Роман Тишнюк.
  • 2 місце - проєкт Lazy Butter (креативний варіант продажусервірування масла) - Повх Оксана,  Клонцак Кароліна,  Яніцька Вікторія.
  • 3 місце - проєкт Golden sweets for dogs (корисні солодощі для собак) - Віра Чайковська, Кучерява Марта.
  • Відзнака від журі - проєкт Objective H.A.S.T.E (комп‘ютерна гра в жанрі жахів) - Симовоник Дмитро.

"Майбутнє країна має тоді, коли в неї є інновації. Завдяки таким як ви Україна стане успішною й буде прикладом для інших. Ви вже стали  прикладом для багатьох своїх друзів. Я переконаний, що конкурс Старап Батяри стане стартом для реалізації ваших мрій і планів", - привітав переможців директор департаменту освіти Олег Паска . 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ