Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові напрацьовують механізм евакуації покинутих автомобілів

У Львові напрацьовують механізм, який дозволить евакуйовувати з публічного простору міста всі покинуті автівки. А також – притягати до відповідальності недобросовісних автовласників. Про це повідомили в управлінні безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР.
Фото: ЛМР

Та пояснили, що на сьогодні в інспекторів з паркування відсутні юридичні підстави для евакуації покинутих транспортних засобів, якщо ці автівки не створюють суттєвої перешкоди дорожньому руху. Врегулювати це питання дозволить майбутній нормативний акт міськради.

 «Відповідний проєкт положення вже практично готовий. Він передбачає комплекс заходів для ідентифікації власника, евакуації та/або утилізації таких автівок. А також – притягнення до відповідальності у встановленому законом порядку недобросовісних автовласників. Після затвердження документа на виконкомі, матимемо змогу переміщувати на спеціальні майданчики всі покинуті автомобілі на території громади. А це дозволить підвищити рівень безпеки та комфорту для мешканців, а також – покращити транспортну ситуацію на дорогах», – наголосили в управлінні безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР.

Додамо, на сьогодні на території Львова зафіксовано 21 покинутий транспортний засіб, що не створює суттєвої перешкоди дорожньому руху. Тож з публічного простору міста їх приберуть вже після затвердження відповідного положення.

Водночас за останній час з вулиць Львова було евакуйовано 16 покинутих машин, які, згідно зі ст. 265-4 КУпАП, створювали суттєву перешкоду дорожньому руху. Крім того, власники 25 автомобілів самостійно забрали свій покинутий транспорт.

До слова, наразі всі автомобілі, які створюють суттєву перешкоду дорожньому руху, переміщують на арештмайданчики на вул. Конюшинній, 13, вул. Кривоноса, 6 та вул. Тролейбусній, 1.

Для того, щоб повернути евакуйоване авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 144 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику, а з восьмої доби – 24 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ