Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові ніяк не вирішать питання транспорту

У Львові ніяк не вирішать питання транспорту. Вперше за 25 років Москву не запросили на саміт ПАЧЕС. Ердоган «перекрив кисень» для портів у Криму. Знайдено запис самописця, який зафіксував, що літак покійного президента Качинського зазнав пошкоджень у повітрі. Країни Скандинавії озброюються проти Москви. США кинули виклик кремлівським сателітам. РФ для сусідів уже не цікава. Путін завдав підступного удару в спину своєму васалові – лідеру Північної Кореї.

Перевізники не виконують умов договорів

Святослав Товстига, керівник ГО «За якісний транспорт», він же і голова Громадської ради при управлінні транспорту Львівської міської ради, повідомив, що 16 жовтня на дороги головного туристичного центру Західної України виїхали тільки 302 маршрутки. У договорах Львівського міськвиконкому із приватними перевізниками зазначено, що маршрутах повинно курсувати 507 автобусів. ГО «За якісний транспорт» повідомила, що два роки тому в цей же день, а це була п’ятниця, на маршрутах Львова городян обслуговували 513 одиниць транспорту.

Олег Партика, теперішній керівник управління транспорту ЛМР, прокоментував скандальну ситуацію: «Сьогодні Львовом курсує більше маршруток, але їх недостатньо. Автобуси їздять, все гаразд. На вихідних виїжджає менше транспорту, аніж в будні. 350-370 автобусів курсує точно. Цього недостатньо, але це нормальна кількість з огляду на те, що бракує водіїв. Скарг поки що не надходило».

Львів’яни і гості міста впродовж вихідних їздили у маршрутках наче оселедці в бочці, а для Партики це нормально, бо скарг не надходило. Щоби керівник управління транспорту контролював умови договору із перевізниками йому потрібні скарги.

Колишні шофери маршруток розповідають, що приватні перевізники зумисне створюють умови, неприйнятні для праці водіїв, щоби на маршруті зменшити кількість автобусів і збільшити коефіцієнт перевезень утрамбованих пасажирів та не облікованої готівки.

ПАЧЕС проігнорувала Москву

РФ уперше за 25-річну історію Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва не візьме участі в засіданні Генасамблеї, яке відбудеться в Києві наприкінці року. На Москві обурено лементують про безпрецедентний випадок, коли РФ так боляче принизили на міжнародній арені.

Організація ПАЧЕС об'єднує 12 держав Причорномор'я і Південних Балкан, а створили її для розвитку співпраці, миру і стабільності в басейні Чорного моря. Головою ПАЧЕС є Андрій Парубій, спікер українського парламенту. Руских не запросили, бо Кремль займається дестабілізацією міжнародної ситуації  у Чорноморському  басейні.

На Москві попросили делегацію Сербії відстоювати інтереси РФ під час засідання Генасамблеї ПАЧЕС, а самі будуть уважно стежити за ситуацією з-за паркану. А ще руских обурив факт, що Київ узяв приклад від Москви і в стосунках із РФ також «плює на будь-які норми міжнародного права. І не тільки на норми, а на будь-які правила пристойності».

Путін знавіснів через Ердогана

Москва може знову відмовитись від турецьких помідорів з огляду на рішення Анкари не пропускати кораблі із кримських портів через протоку Босфор. Про таку сумну для Туреччини перспективу повідомив Франц Клінцевич, перший заступник голови комітету РФ з оборони та безпеки. На Москві скаженіють, що після візиту президента Туреччини у Київ і тригодинної розмови тет-а-тет Ердогана із Порошенком, в Анкарі вирішили закрити протоку Босфор для всіх кораблів, які приписані у портах Криму.

Літак із Качинським вибухнув

Польська урядова комісія, яка займається переглядом результатів розслідування катастрофи Ту-154 президента Качинського, під час повторного розшифрування записів бортових самописців встановила те, що було відомо й раніше – авіалайнер отримав пошкодження у повітрі. Польський міністр оборони Мачеревич розповів: «Ми встановили, що стався вибух, який знищив літак. Сьогодні ми знаємо про цю катастрофу значно більше».

Глава міністерства оборони Польщі зазначив, що на весні 2018 року – в акурат перед президентськими виборами на Москві – Польща  оприлюднить  звіт, в якому буде інформація не тільки про обставини катастрофи, але і про тих, хто несе відповідальність за цю трагедію. Члени урядової комісії почали працювати в лютому 2016 року. У квітні 2017 року вони висловили впевненість, що літак Качинського почав розпадатись у повітрі ще до зіткнення з деревами на місці катастрофи.

У попередніх публікаціях приватного розслідування, на основі доказів, висновків експертів і свідчень очевидців встановлено, що московські спецслужби перед приземленням літака з польською делегацією створили над аеродромом «Смоленськ-Північний» штучний туман. Далі літак підірвали у повітрі перед самим приземленням, а поляків, які вижили після теракту, добила спецгрупа ФСБ.

Нью-Делі припинила імпорт нафти із РФ

Індія отримала першу партію нафти зі США, яка відразу перекрила експорт нафти із РФ. В індійський порт Парадіп прибув американський танкер, у трюмах якого знаходилось 1,6 млн барелів нафти. США вперше в сучасній історії доставили партію нафти в далеку і екзотичну Індію. Ще у травні на Кремлі били у литаври, що руску нафту Urals реалізовують в Індії, а обсяг сировини за рік сягнув майже 1 мільйон тонн. А тут один американський танкер привіз орієнтовно четверту частину від річного руского експорту більш якісної нафти WTI.

США кинули виклик московським сателітам

Президент США Дональд Трамп заявив, що продовжить санкції проти Куби і Венесуели. Трамп наголосив: «Ми не будемо скасовувати санкції щодо цих репресивних режимів, поки вони не відновлять політичну і релігійну свободу для своїх народів. Ми кидаємо виклик і Кубі, і Венесуелі». На Москві реакції на заяву Трампа поки не було. Вочевидь починає діяти натівська тактика «тисячі порізів», яка знекровлює агресивність РФ та вводить керівництво Кремля у стан анабіозу.

Швеція не сприймає РФ

Віктор Татаринцев, посол РФ у Стокгольмі, нарешті помітив «безпрецедентний рівень русофобії» у політичних колах Королівства Швеції.  Татаринцев закликав Стокгольм припинити «демонізувати» Москву і відновити довірчий діалог із Кремлем. Руский посол зазначив, що в Швеції вже стало нормою постійно наголошувати на «рускій загрозі». Стокгольм понизив рівень дипломатичних відносин із Москвою після 2014 року, відтак із тих пір Королівство Швеція послідовно підтримує політику санкцій проти Кремля.

Норвегія посилила захист від РФ

Міністерство оборони Норвегії дислокує бронетанковий батальйон поблизу кордону з РФ у рамках своєї нової оборонної доктрини. Згідно з планом, батальйон розмістили в районі Порсангер – на крайній півночі Норвегії, недалеко від кордону із РФ. Крім того, оборонне відомство Норвегії має намір наростити закупівлі танків, артилерії і далекобійної високоточної зброї, а також збільшити термін строкової  армійської служби на деяких армійських посадах із 12 до 16 місяців. У січні 2017 року, вперше із часів Другої світової війни, в Норвегії розквартирували місію морських піхотинців США.

Москва нікому вже нецікава

Путіна вельми засмутили цьогорічні саміти двох головних пострадянських міждержавних об'єднань. Інтеграція пострадянських країн у СНД та Євразійський економічний союз (ЄАЕС) відбувається на рівні порожніх заяв, про Митний союз згадують усе менше, як теж не вдається заманити в зону впливу Кремля новими обіцянками країни на зразок Молдови.

Ритуальні підписання договорів про наміри викликали відверте обурення білоруського президента, якому Путін із пересердя навіть відмовив під час цьогорічного саміту в особистій зустрічі. Його, Путіна, також не порадувала і запобіглива риторика «голого короля» Додона. На Москві знають, що їхній васал Додон авторитету немає і нічого у Молдові не вирішить.

Цьогорічні два пострадянських саміти, об’єднані воєдино у Сочі, тільки підтвердили факт, про що давно говорять експерти. Після 2014 року путінська ідея відновлення пострадянського простору остаточно зазнала краху, а кремлівські спроби реанімувати СРСР за допомогою економічних обіцянок, шантажу або військових погроз приречені на провал. У Москви вже нема жодних привабливих пропозицій для консолідації навколо неї колишніх радянських республік.

Путін здав свого васала – товариша Ина

Економічні обставини і санкції змусили Москву підтримати резолюцію Радбезу ООН стосовно КНДР у зв'язку з ядерними випробуваннями Пхеньяна. Як сказано в документі, опублікованому на офіційному порталі правової інформації РФ, санкції запроваджуються у торгівлі, банківській сфері, військовому і науково-технічному співробітництві.

Путіну довелось підписати указ, який запроваджує обмеження проти Пхеньяну. Під заборону потрапили постачання міді, нікелю, срібла, цинку. Оголошено ембарго на постачання у Північну Корею нових вертольотів і морських плавзасобів. Заборонено продаж у КНДР предметів розкоші, а також складений список північнокорейських організацій і окремих осіб, щодо яких вводяться обмеження. Нема таких домовленостей, які рускі не порушать заради власної вигоди. І нема таких друзів, яких рускі не зрадять заради егоїстичної користі.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ