Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорять проблеми переселенців та шляхи їх розв’язання

Паралельно із форумом у фоє триватиме виставка творчих робіт переселенців. Про це Гал-інфо повідомили організатори заходу.

Як підтримати переселенців у новій громаді та допомогти їм адаптуватися? Які інструменти для інтеграції нових мешканців стануть дієвими та ефективними? Про це йтиметься під час регіонального форуму «Інтеграція переселенців на Львівщині: проблеми, рішення та роль Ради ВПО», що відбудеться 7 лютого у Львові, у готелі «Дністер» за адресою: вул. Яна Матейка, 6.

Початок о 9:00.

З початку повномасштабного російського вторгнення Львівська область увійшла до переліку регіонів, які прийняли найбільше переселенців. Офіційно на Львівщині зареєстровані понад 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Та реальна кількість ВПО, які проживають на території області, приблизно удвічі більша – такі дані наводить голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

Те, яким буде нове життя переселенців, залежить від взаємодії громадського сектору, бізнесу, місцевої влади. Та, безумовно, від них самих.

Тому головна мета форуму — виробити спільне бачення шляхів ефективної підтримки, адаптації та інтеграції ВПО, почути від ВПО про їхні потреби. А ще – з’ясувати, як підвищити рівень співпраці влади і громади у цій галузі й поділитися позитивним досвідом розробки проєктів для допомоги переселенцям.

Захід стане майданчиком для спілкування між переселенцями, що проживають на Львівщині, представниками влади, бізнесу та громадського сектору. Адже саме координація їх зусиль допоможе переміщеним особам відновити життя на новому місці та відчути себе частиною громади. Одним з інструментів у цій співпраці може стати робота Ради ВПО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ