Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили національно-патріотичне виховання школярів та дошкільнят

Управління освіти Львівської міської ради провело масштабну сесію стратегічного планування, де разом з експертами з різних сфер обговорювали розвиток національно-патріотичного та фізичного виховання у закладах освіти Львівської громади.
Фото: ЛМР

Захід об’єднав понад 60 представників різних сфер Львова задля того, аби напрацювати алгоритм дій щодо патріотичного та фізичного виховання серед дошкільнят та учнів.

На стратегічній сесії обговорили проблеми, які є у системі виховання, певні застарілі практики в освіті та потребу їх оновлювати, запити, які є сьогодні у суспільстві, і загалом те, якою молодь важливо бачити у сьогоденні – від дошкільного віку до старших класів.

Також впродовж події відбувались дві панельні дискусії  («Актуальний запит часу і суспільства на патріотичного, освіченого та здорового громадянина» та «Реакція системи освіти на цей запит»), під час яких обговорили важливість впровадження таких практик у освітньому середовищі. Згодом присутні працювали в групах, де вже намагались безпосередньо напрацювати дії, що варто втілювати на шляху до поставлених цілей.

Модератором заходу став Павло Шеремета – експерт із менеджменту, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи та ексміністр економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, найбільш дотичними до виховання молоді та вироблення у неї важливих державних цінностей є Центри національно-патріотичного виховання. Таких у Львові вже є 8, проте в майбутньому цю систему планують масштабувати.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ