Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові обговорили недитячі проблеми дитячого театру

Сьогодні, 20 березня, у Першому українському театрі для дітей та юнацтва пройшов круглий стіл на тему «Театр для дітей і молоді – місце, проблеми, можливості, актуальність», на якому з’ясували недоліки контакту дітей з театром.

З нагоди Міжнародного дня театрів для дітей і молоді Всесвітня організація театрів для дітей та юнацтва ASSITEJ оголосила про початок трирічної кампанії «Візьми дитину в театр сьогодні», – повідомив під час круглого столу керівник літературно-драматичної частини Першого українського театру для дітей та юнацтва Тарас Федорчак.

За його словами, метою цієї акції є привертання уваги до місця і ролі, стану і проблем, потрібності і потреб, перспектив та можливостей дитячо-юнацьких театрів, пошук шляхів вдосконалення, актуалізації і розвитку цього виду мистецтва.

У рамках акції проведуть низку заходів, зокрема серії тематичних «круглих столів».

На цьому, першому «круглому столі» було обговорено проблеми штатного розпису театрів для дітей та юнацтва – потреби в посадах педагогів, рекламно-маркетингового відділу, транспорту театру (проблема доступності театру для глядача з районної і сільської місцевості, гастрольної діяльності театру). Крім того, жваве обговорення викликала проблема організовано-примусових походів школярів у театр. Присутні зійшлися на тому, що дітей спочатку треба підготувати, обговорити, зацікавити театром, і лише потів вести на виставу.

Крім того, обговорили вікові вподобання дітей та підлітків, можливість створення у Першому українському театрі для дітей та юнацтва камерної сцени та виїзду акторських труп у школи.

Довідка:

Перший український театр для дітей та юнацтва, який у 2011 році на святкуванні свого 90-річчя став ініціатором створення Всеукраїнської асоціації театрів для дітей та юнацтва та її вступу до ASSITEJ, а на сьогодні є Національним центром ASSITEJ і його штаб-квартирою в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ