Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові обговорили проблеми антикорупційного законодавства в системі МВС

Фото Відділ комунікації поліції Львівської області
Фото Відділ комунікації поліції Львівської області
Фото Відділ комунікації поліції Львівської області
Фото Відділ комунікації поліції Львівської області
Фото Відділ комунікації поліції Львівської області
Фото Відділ комунікації поліції Львівської області
1/3
Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, вчора,3 грудня, у Львові відбувся регіональний круглий стіл "Співпраця Міністерства внутрішніх справ із громадянським суспільством у реалізації антикорупційної політики України", присвячений темі співпраці МВС та громадянського суспільства у реалізації антикорупційної політики України.

Захід провели на базі Львівського державного університету внутрішніх справ за ініціативи Громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ України, Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС, за сприяння ОБСЄ і регіонального представництва КМЄС у Львові.

У дискусії взяли участь начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа, Голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко, ректор Львівського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Роман Благута, національний менеджер програм з питань правової реформи Координатора проектів ОБСЄ в Україні Віталій Гацелюк, координатор Регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу у Львові Рулоф Ван Уйє, а також представники органів державної влади та місцевого самоврядування, Управління запобігання корупції та проведення люстрації Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури України, Головних управлінь Національної поліції, регіональних сервісних центрів МВС та територіальних медичних об’єднань МВС у західних областях, правоохоронних структур та експертних установ Львівщини, а також громадських об’єднань.  

"Коли в дію вступило антикорупційне законодавство, на жаль, було дуже  багато помилок, адже не було жодних коментарів чи роз’яснень щодо механізму дії цих норм. І через таку необізнаність наші працівники під час електронного декларування робили технічні помилки, в результаті через законодавчі санкції вони втрачали роботу, а ми в свою чергу цінних співробітників. І таких випадків було дуже багато, особливо на початках. Тому дуже важливо обговорити питання запобігання та напрацювати дієві механізми", – зазначив Валерій Середа.   

Начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа привітав учасників заходу. Він наголосив на актуальності теми обговорення і також акцентував на співпраці громадськості та правоохоронних органів. 

У рамках круглого столу було проведено опитування представників громадськості, результати якого будуть використані при оцінюванні корупційних ризиків у діяльності МВС. Окрім цього, учасники обговорення напрацювали рекомендації щодо впровадження дієвих механізмів запобігання корупції в Україні.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ