Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили програму розвитку гірських територій українських Карпат

У Львівському ЦРМС обговорюють Концепцію державної програми розвитку гірських територій українських Карпат на період до 2023 року під час засідання круглого столу «Формування державної політики підтримки розвитку гірських територій». Про це проінформували 30 листопада у прес-службі Львівського центру розвитку місцевого самоврядування.

Участь у дискусії взяли голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, директор Львівського ЦРМС Галина Гречин, експерт з питань інвестицій та регіонального розвитку Центрального офісу реформ Василь Федюк, національні експерти з регрозвитку, керівники наукових установ та профільних управлінь ЛОДА.

"Територія Карпат є одним з найпривабливіших географічних регіонів Центрально-Східної Європи, в тому числі України, який має стратегічне значення у розвитку територій восьми країн Європи.

У Карпатському регіоні зосереджений значний рекреаційний, оздоровчий та історико-культурний потенціал. Зокрема з 7 включених від України об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, 4 розташовані або в межах гірських територій, або в безпосередній близькості до гірських територій, 2 з цих об’єктів є транснаціональними" - йдеться у тексті Концепції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ