Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові облаштують мультифункціональні спортивні майданчики

До кінця цього року у Львові облаштують біля шкіл чотири мультифункціональні спортивні майданчики. На них учні зможуть займатись футболом, гандболом, баскетболом та великим тенісом. Про це повідомила Юлія Хомчик, одна із ініціаторів та депутат фракції "Об'єднання "Самопоміч" Львівської міської ради.

Ініціаторами стали члени комісії культури молодіжної політики та спорту Львівської міської ради. На цей проект виділили 4 млн гривень.

Юлія Хомчик розповіла, що кожен майданчик буде огороджений. Вони будуть оснащені воротами для футболу, тенісними сітками та кільцями для баскетболу.

За словами посадовця, для того, щоб облаштувати такі майданчики, школи повинні мати відповідну площу. Тому  попередньо було проведено відбір шкіл: №67, №98, №44 та гімназія «Оріана». У №67 та №98 школах роботи вже розпочато.

Юлія Хомчик підкреслила, що, як запевнили підрядники, «погодні умови не вплинуть на темп робіт, тому до кінця року майданчики таки будуть готові».

Додамо, що цьогоріч вперше у бюджеті розвитку Львова передбачено кошти на шкільні мультифункціональні  спортивні майданчики. Ініціювали програму депутати фракції «Самопоміч» Юлія Хомчин, Христина Паньків та Роман Федишин спільно з профільною комісією. 

«На 2017 рік ми теж ініціюватимемо закладання у бюджеті розвитку коштів на облаштування таких майданчиків у кожному районі Львова», - сказала Юлія Хомчик і додала: «Дуже важливо підтримувати фізичний розвиток дитини, починаючи зі школи. Також хочемо зробити акцент на тому, що інфраструктура наших шкіл в такому стані, що вона потребує постійних фінансувань.  По-друге, це промоція  здорового способу життя, допомогти дітям правильно скерувати свою енергію, зокрема у спорт».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ