Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові облаштують зону, де пресуватимуть сміття

У Львові облаштують зону, де пресуватимуть сміття у сміттєві камені, які згодом відвозитимуть на Грибовицьке сміттєзвалище. З цих каменів формуватимуть підпору сміттєвого тіла, щоб запобігти його черговому обвалу. Про це сьогодні, 19 липня, під час прес-конференції розповів Юрій Голець, начальник управління житлового господарства Львівської міськради, інформує кореспондент Гал-інфо.

За його словами,  процес рекультивації передбачає кілька кроків. Перший крок - це створення у Львові спеціальної зони, де сміття пресуватиме спеціальна машина у так звані сміттєві камені.

«Усе сміття відсортовуватиметься, близько 10% йтиме на переробку, інша частина  - пресуватиметься. Один сміттєвий камінь буде об’ємом 1 куб м і вагою 1 тонна. Ці камені планується вивозити на Грибовицьке сміттєзвалище і ними підпирати сміттєве тіло, адже схил треба виположувати до 18 градусів. Це є однією із важливих складових процесу рекультивації», - розповів Юрій Голець.

«Поки ми не можемо назвати, де буде ця ділянка, але запевняю, що це не на вул. Городоцькій, де зараз розміщена тимчасово перевалочна станція. Ця територія  буде на відстані близько 500 м від житлових будинків», - зазначив чиновник.

Додамо, такий процес триватиме щонайменше 2 роки, а увесь процес рекультивації Грибовицького сміттєзвалища може затягнутись і до 10 років. Станом на 2013 рік вартість рекультивації Грибовицького сміттєзвалища становила 15-16 млн грн.

Нагадаємо, на сесії ЛМР 14 липня депутати внесли зміни до бюджету і виділили 10 млн грн на початок рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ