Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обмежать швидкість руху електросамокатів

Швидкість руху електросамокатів обмежать до 20 км/год. А в парках та в пішохідній зоні – до 15 км/год. Це обумовлено у Меморандумі про співпрацю між містом та операторами послуг прокату електросамокатів у Львові

Як повідомляють в ЛМР, мета – сприяти розвитку сталих видів мобільності, підвищити безпеку та комфорт усіх учасників дорожнього руху та покращити рівень культури використання електросамокатів у місті.

«Аби пересування містом було безпечним для усіх учасників дорожнього руху, ми домовилися про автоматичне встановлення обмеження швидкості руху для прокатних електросамокатів до 20 км/год. А в окремих локаціях, зокрема, в парках, скверах, пішохідних зонах їх швидкість не може перевищувати 15 км/год. Також у цих зонах буде заборонено залишати самокати.

В центральній частині міста та в районі залізничного вокзалу визначено 79 окремих місць для ранкового старту електросамокатів. Ці локації мають бути відповідно промарковані. А компанії, що здають в оренду електросамокати, сплачуватимуть кошти до міського бюджету за використання цих місць», - зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

У документі зафіксовано і вимоги до технічного стану електросамокатів. Зокрема, вони мають бути обладнані  активним білим світлом спереду, червоним світлом ззаду та сигналом «СТОП», а також світлоповертальними елементами на корпусі. Операторам прокату рекомендують, аби кожен електросамокат мав  унікальний ідентифікаційний номер та був обладнаний спідометром. 

А ще операторам рекомендують страхувати кожного користувача на випадок травм при використанні самокату. Страхівка мала б покрити витрати на медичну допомогу та шкоду, завдану майну третіх осіб, на суму від 100 тис. грн.

Також погоджено, що оператори надаватимуть місту дані щодо користування сервісами. Ці дані фахівці міськради використовуватимуть для аналізу впливу електросамокатів на мобільність Львова та при транспортному плануванні.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/city/transport/298677-vykonkom-pohodyv-memorandum-pro-spivpratsiu-z-operatoramy-prokatu-elektosamokativ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ