Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обрали переможців конкурсу з реорганізації укриттів у школі

У Львові нагородили переможців конкурсу "Безпечна школа".

Фото: ЛМР

Як передає пресслужба міської ради, з 60 заявок, які були подані, обрали п'ять переможців.

"Діти придумували, як реорганізувати укриття у своїх школах. Одні хочуть переробити його на кінозал, інші – на зали для майстеркласів і релаксу, ще одні – для навчань домедичної допомоги. У фіналі конкурсу команди 10 шкіл (які перед цим вдосконалювали свої проєкти на тренінгах від Української академії лідерства) презентували свої проєкти журі, ділились деталями й ризиками, розповідали про кошторис. Проєкти були настільки цікавими, що журі не змогло обрати лише 3 переможців, то ж найкращими визнали 5 команд", – йдеться в повідомленні. 

Фото: ЛМР

Відтак переможцями стали:

СЗШ №36 з проєктом «МАРС». Їх концепція така: укриття – це окремий світ зі своїми правилами й законами. Абревіатура описує сам проєкт – М (медіа), А (арт), Р (розважально-ігровий), С (сенсорний).

СЗШ №73 з проєктом smART SHELTER. Своє укриття школярі хочуть переробити на мистецький простір, який охоплюватиме кіно, караоке, майстер-класи, волонтерство (діти виготовляють різні товари, які хочуть продавати у створеному інтернет-магазині, а вилучені кошти скеровуватимуть на допомогу ЗСУ). Лозунг проєкту – «Ми хочемо жити і творити».

Ліцей №66 з проєктом Lounge Zone. Навчатись відпочиваючи. Команда цього навчального закладу дослідила, що повітряні тривоги, перебування в укриттях викликають стрес і тривожність. Тому вони хочуть перетворити шкільне укриття на 6 зон з різними розслабляючими заняттями – мистецтво, віртуальні подорожі, кіно, розвиваючий майданчик. 

 СЗШ №55 з проєктом МеТро Львів: SтаNція 55. Укриття цієї школи складається з 9 з’єднаних між собою кімнат. Тому учні хочуть перетворити ці приміщення на умовні вагони метро, де кожна кімната буде мати іншу концепцію, тематику.

СЗШ №92 з проєктом Кіноострівець Grata Victoria. Команда цієї школи хоче зробити з укриття справжній кінотеатр, який буде використовуватись не лише для перегляду фільмів чи мультиків, а й для навчання. Для цього їм потрібна сучасна акустична система, якісний екран, м’які пуфи й крісла та навіть апарат для виготовлення попкорну. 

Фото: ЛМР

До слова, переможці конкурсу «Безпечна школа» отримують фінансування на свої проєкти з міського бюджету Львова.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ