Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обирають помічників ветеранів

У Міському центрі надання послуг учасникам бойових дій, що на Пекарській, 41, тривають співбесіди із кандидатами на нову посаду в Україні – помічника ветерана.

Помічники ветеранів допомагатимуть українським захисникам та захисницям переходити від військової служби до цивільного життя. Проєкт реалізовують за ініціативи Міністерства ветеранів, інформує ЛМР. 

«Ми помітили велику мотивацію кандидатів у бажанні допомагати побратимам та посестрам на шляху до повернення у цивільне життя. Ми бачимо справді амбітних людей, які розуміють усю важливість цієї посади у нинішній час», – зазначила член комісії, директорка Міського центру надання послуг учасникам бойових дій Світлана Ткачук.

За два дні роботи комісія провела співбесіди з 13 кандидатами. Сьогодні до кінця дня заплановані ще 7 зустрічей, записані також кандидати і на п'ятницю.  Наприкінці літа обрані учасники розпочнуть тритижневий навчальний курс у новостворених Центрах ветеранського розвитку та згодом будуть працевлаштовані у сервісних центрах. У Львівській міській територіальній громаді таким сервісним центром стане Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій (вул. Пекарська, 41), засновником якого є Львівська міська рада.

«Місто максимально підтримує цей проєкт. У таких хабах, які ми плануємо відкрити у кожному районі міста, учасники бойових дій отримуватимуть всю необхідну допомогу – від консультацій до вирішення більш складних та нагальних питань. Ми розглядаємо цей проєкт як щось перспективне та стабільне в житті Львова», – розповів в. о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.

Окрім Львівської області, у пілоті беруть участь Вінницька, Дніпропетровська та Миколаївська області. За інформацією Мінветеранів, після війни кількість осіб, які потребуватимуть такої спеціальної допомоги, перевищить 4 мільйони. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ