Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові очистили 18 км каналізаційних щитових колекторів

Одним із основних акцентів у своїй роботі цьогоріч ремонтні служби «Львівводоканалу» зробили на промивку та очищення щитових колекторів, що транспортують стоки до каналізаційних насосних станцій. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: Львівводоканал

 За 4 місці цього року вже вдалося очистити 18 км колекторів. Серед «знайденого» у колекторах – намул, побутове сміття, гілки дерев тощо.

«Зазвичай колектори знаходяться на глибині і робота з їх очищення займає досить часу і зусиль. Однак, це дозволяє відновити пропускну здатність колектора та зробити його прохідними. А це дуже важливо для стабільної роботи системи водовідведення.

Так, цього року на вул. Богданівській-Гайдучка було очищено 277 м колектора, звідки відкачали та забрали 106 м3 намулу.

А з початку травня тривають масштабні роботи з очищення іншого щитового колектора на вул. Липинського-Чорновола. Тут використовують комбінований метод роботи: змивання намулу з труби у колодязь відбувається з допомогою каналопромивного автомобіля. А далі через колодязь працівники вручну дістають намул та побутове сміття, піднімають його з допомогою крана та вивозять вантажним автомобілем.

Загалом планується очистити майже 1 км труб. Однак, враховуючи, що частину роботи наші фахівці виконують вручну, то цей процес займе ще кілька тижнів», – розповідають у ЛМКП «Львівводоканал».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ