Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові організували інклюзивний "Табір дружби"

У Львові для школярів організували літній денний інклюзивний «Табір дружби». Про це сьогодні, 7 серпня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської міської ради.
фото ЛМР

Упродовж двох тижнів на базі навчально-реабілітаційного центру «Джерело» триватиме літній денний інклюзивний «Табір дружби»: учасниками його уже стали 40 учнів початкових класів Львова з типовим розвитком та з особливими освітніми потребами. Крім того, 20 учнів зі старших загальноосвітніх львівських шкіл залучені до таборування на волонтерських засадах. Це стало можливим завдяки проекту, який напрацювали в ГО «Розправлені крила», а кошти на його реалізацію скерували з бюджету міста.

«Щороку кількість шкіл, які мають інклюзивні класи, у Львові зростає, бо все більше дітей з особливими освітніми потребами йдуть на навчання до загальноосвітніх шкіл. Станом на грудень 2019 року в місті нараховували понад 50 таких шкіл, у яких навчаються понад 200 учнів з особливими освітніми потребами. Розуміючи, що справжня інклюзія — це не лише навчання, але більшою мірою спілкування і взаємодія, ми вирішили організувати у Львові літній денний табір для учнів львівських початкових шкіл, які мають інклюзивні класи.

Під час табору діти з типовим розвитком та учні з особливими освітніми потребами отримають досвід спільного дозвілля та навчаться якісної взаємодії один з одним. Також ми прагнемо розвинути таким чином волонтерських рух серед старшокласників, які будуть запрошені як волонтери на табір для допомоги кураторам. Окрім цього, підлітки матимуть змогу дізнатися про дітей з інвалідністю більше, побороти страх щодо взаємодії з такими дітьми і навчитися дружити з ними", — розповіли організатори.

Програма таборування надзвичайно цікава та різноманітна: майстер-класи, спортивні заходи, ігри, розвиваючі та пізнавальні заняття, екскурсії, мандрівки. І, звичайно, діти отримають ще й смачний обід.

Як повідомили в управлінні соціального захисту, загальний бюджет проекту становить 40 000 грн: 28 000 із них — співфінансування від Львівської міської ради. Таборування триватиме до 14 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ