Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові ознакували будівлю, де у 1918-1939 рр. було Консульство Великої Британії

Сьогодні, 10 жовтня, у межах проекту «Львів дипломатичний», на фасаді будівлі, де у 1918-1939 рр. було розташоване Консульство Великої Британії (вул. М. Вороного, 9) відкрили інформаційну табличку. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Це для мене велика честь відкривати меморіальну дошку на будинку, де було Британське Консульство майже 100 років тому. Приємно, що мер Андрій Садовий розпочав цю ініціативу, яка називається «Львів дипломатичний». Як сказав британський міністр закордонних справ два тижні тому, коли він був в Україні, Великобританія стояла і продовжує стояти пліч-о-пліч з Україною», - зазначила під час відкриття таблички Джудіт Гоф, Надзвичайний та Повноважний Посол Великобританії в Україні.

 «Для нас велика честь, що пані Посол є сьогодні з нами. Ми глибоко шануємо тверду та принципову позицію Великої Британії у підтримці України. Для нас дуже важливо, що Львів має славне історичне минуле, у цьому будинку знаходилось Консульство Великої Британії. Приємно, що пані Посол свій робочий день запланувала, щоб бути біля цього будинку, щоб ми дали меседж, щоб всі, хто будуть проходити тут, звернули увагу. Надіюсь, що добрі відносини, які є між нашими країнами, Львів, який з кожним роком приймає все більше гостей, мав якомога більше інвесторів, в тому числі з Великої Британії. Це важливо, щоб не лише інвестиції приходили, а й щоб була культура виробництва – те, чого нам так бракує. Велика Британія – країна, яка допомагала десяткам інших країн вибудовувати себе, і сьогодні це успішні країни.

Цей період потребує більшого дослідження. Думаю, ми звернемось до нашого Львівського національного університету імені Івана Франка, щоб вони долучились до наступного етапу і підготували книжку у форматі «Львів дипломатичний» про наші консульства, які були у Львові, і дали більше інформації про цю діяльність 100 років тому», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, у встановлення інформаційних таблиць у  місцях колишнього розташування іноземних консульств відбувається у межах реалізації проекту «Львів дипломатичний», який спрямований на вшанування тривалої історії дипломатичної дружби між Львовом та іншими державами. У межах проекту у місті вже ознакували будівлі, де були розміщені консульства Аргентини, Німеччини, Нідерландів та Данії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ