Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові пам’яткоохоронці започаткували семінари з пожежної безпеки

У Львові провели семінар з пожежної безпеки пам’яток культурної спадщини. Заняття складається з двох частин: теоретичної та практичної.

Як повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР, музейники, архітектори, реставратори, а також представники ДСНС обговорили можливості захисту цінних елементів пам’яток культурної спадщини та випробували засоби пожежогасіння на практиці. Зокрема, практичне заняття провели в пам’ятці національного значення – храмі св. Параскеви П’ятниці.

"Пожежники показували як користуватися вогнегасниками. Говорили про вплив  їхнього застосування  на пам’ятку, зокрема, на стінопис. Загалом акцентували на всіх тих важливих речах, які у воєнний час стали особливо актуальними", - розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Посадовиця додала, що такі семінари з пожежної безпеки будуть відбуватись і надалі, адже ці знання є критично важливими. Водночас вона наголосила, що важко переоцінити вклад у збереження історичних цінностей нашого міста усіх тих небайдужих громадян та організацій, що долучаються до забезпечення пам’яток первинними засобами пожежогасіння та захистом цінних елементів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ